Yaşlılardan gençlere sitem: Doktorlar neler çekiyor, günah!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, tedbirlere dikkat etmeyen gençlere sitem etti. Vatandaşlardan biri, Gençler hiç düşünmüyor. O doktorlar neler çekiyor. Günah." dedi. 

YAŞAM 08.06.2020, 09:34
Yaşlılardan gençlere sitem: Doktorlar neler çekiyor, günah!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında dün 65 yaş ve üstü vatandaşlar, saat 14:00-20:00 arası dışarı çıktılar. 

İzmir'de dün 65 yaş ve üstü vatandaşların maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek parklarda ve sahillerde yürüyüş yaptıkları görüldü. 

Bazılarının balık tuttuğu, bazılarının da banklarda oturarak denizi izledikleri görüldü. Bazılarının da sıcak havadan kaçarak gölgede serinledikleri fark edildi. 

Ali Akyol isimli vatandaş yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından Türkiye'de en fazla yaşanan eksikliğin sosyal mesafe kuralına riayet etmemek olduğunu, halka daha fazla bilgi verilmesi gerektiğini kaydetti. 

"Kurallara riayet etmeyenler var"

71 yaşındaki Ayşe Koçak, ağzını kapatıp burnunu açan kişilerin olduğunu, kurallara riayet etmeyenleri gördüklerini ve çok üzüldüklerini, çok sevdikleri kişilerle buluşamadıklarını ifade etti. Koçak, kurallara uymayan kişilerin uyarılmaları gerektiğini söyledi.

"Bilinçli olursak daha hızlı kurtuluruz"

Hüseyin Gürgen, 71 yaşında olduğunu kaydederek, sokağa çıkmalarına izin verildiği zaman yürüyüş yapabilmenin iyi hissettirdiğini belirtti.

Bilinçli olunması halinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha hızlı atlatılabileceğini aktaran Gürgen, bir kişinin çok fazla kişiye virüs bulaştırdığını, bu nedenle tedbirlere uymayanların yaptıklarını onaylamadığını ifade etti.

"Biz evde kalmaktan çok sıkıldık"

Mehmet Akkuş, 67 yaşında olduğunu aktararak, evde kalmanın psikolojik problemlere yol açtığını ve tedbirlere uymayan kişilerin kendilerini çok rahatsız ettiğini kaydetti. 

Kendilerinin uzun süredir tedbirlere riayet ederken başkalarının etmemesinin kendilerini çok rahatsız ettiğine dikkat çeken Akkuş, herkesin kurallara uyması gerektiğini kaydetti. Televizyonda gördüğü asker uğurlamalarından rahatsız olduğunu da söyleyen Akkuş, bunların önlenmesi gerektiğini söyledi. 

"Haftada bir gün serbestlik yetersiz"

Akkuş, evde kalmaktan çok sıkıldıklarını ve haftada bir gün sokağa çıkma serbestliğinin yetersiz olduğunu ifade etti. Kendisini toplumdan soyutlanmış hissettiğini belirten Akkuş, bu durumun uzaması nedeniyle sıkıldıklarını kaydetti. 

"6 kilo aldım"

Tarcan Tüter, 76 yaşında olduğunu ve sürecin kendileri için çok sıkıntılı geçtiğine dikkat çekerek, 2,5 ayda 6 kilo aldığını ve herkesin sosyal mesafe kuralına riayet etmesi gerektiğini söyledi.

"Doktorlara günah"

Nilgün Tüter, sokakta karşılaştığı gençlerin önlemlere hiç dikkat etmediğine dikkat çekerek, gençlerin maske takmadıklarını ve sahile çizilen çemberlerin içerisine girmediklerini ifade etti. Gençlerin yaşlıları ve doktorları düşünmeleri gerektiğini aktaran Tüter, "O doktorlar neler çekiyor, günah." ifadelerini kullandı.

"Gençler maskesiz dolaşmasın"

İbrahim Önder Gülyurt, 74 yaşında olduğunu ifade ederek, kendi sağlığı için evde oturmayı tercih ettiğini belirtti. Akciğerinden ameliyatlı olduğunu aktaran Gülyurt, maske takılmasını istediğini, gençlerin maskesiz dolaşmaması gerektiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)