Türkiye’nin konuştuğu Palu ailesi davasından haber var

13 sene önce Kocaeli’nde kaybolan ve öldürüldüğü iddia edilen Meryem Tahnal davasında Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael yargılanıyordu. Davanın bugünkü duruşmasında eksik belgelerin tamamlanması için dava ileri bir zamana ertelendi.

YAŞAM 25.06.2021, 19:00 27.06.2021, 10:48
Türkiye’nin konuştuğu Palu ailesi davasından haber var

Kocaeli şehrinin Körfez ilçesinde 2008 senesinde Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal’ın kaybolmasına ilişkin Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Palu ailesiyle ailenin eniştesi olan Tuncer Ustael’e çeşitli suçlarla mahkeme tarafından hapis cezası verilmişti.

Tüm aile bireylerinin aynı avukat tarafından savunulduğu ve bundan dolayı ‘Usul hatası’ yapıldığı sebebiyle Sakarya Bölge Adliye mahkemesi tarafından bozuldu.

Davanın devamı Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü

24 Kasım tarihinde kayıp Meryem Tahnal’ın yaşamını yitirmesine ilişkin dava 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Davanın ardından annesinden 1 yıl sonra kayıp olan ve Sakarya Ferizli’de yaşamını kaybettiği iddia edilen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın yaşamını yitirmesine ilişkin davanın devamı ise bugün Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya başka suçlardan tutuklu Tahnal’ın teyzesi Emine Ustael, teyze Ayşe Palu ve anneanne Hava teknik sorunlar sebebiyle katılamadı. Başka suçlardan tutuklu olan sanık Tuncer Ustael ise tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle davaya katıldı.

Duruşma ertelendi

Davada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da hazır halde bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesi sonrası mahkeme heyeti eksik konuların giderilmesi amacıyla duruşmayı 19 Ekim 2021 tarihine erteledi.

Yorumlar (0)