"Palu ailesi" davasında yeni gelişme!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 sene önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin tutuklanan ve kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen 6 kişi yargılanmaya devam ediyor. Dava kapsamında Tuncer Ustael için istenen ceza belli oldu. 

GÜNDEM 23.01.2020, 14:05
"Palu ailesi" davasında yeni gelişme!

Kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen davada önemli bir gelişme yaşandı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 5'inci duruşması görüldü. Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael ile İsa Palu, Fatih Palu, Hava Palu, Ayşe Palu ve avukatları duruşmaya katıldı. 

Tuncer Ustael, yaptığı savunmada, kendisinin değil Tanhal ailesinin suçlu olduğunu iddia etti. Suçlamaları kabul etmediğini belirten Ustael, "Harun Palu'nun ifadeleri de yanlıştır. Tanhal'ların çok sayıda cinayetlerinin ortaya çıkmaması için Meryem'i öldürdüler." diye konuştu.

Tanık sıfatıyla duruşmaya katılan baba Harun Palu, "Ben olay tarihinde Meryem'in kocasını öldürdüğüm için cezaevindeydim. Tahliye olmadan önce Fatih Palu benim yanıma ziyarete geldiğinde kendisine Meryem'i sordum. Tuncer'in Meryem'i öldürdüğünü, öldürmeden önce 25 gün aç bıraktığını, öldürdükten sonra da Körfez ilçesinin 95 Evler mevkiine gömdüğünü söyledi. Hava'ya olayı sorduğumda, Meryem'in Tuncer tarafından sürekli dayak yediğini ama kimin gömdüğünü bilmediğini söyledi. Daha sonra ben cezaevinden çıktığımda eşim Hava'yı alarak karakola gittim, şikâyetçi oldum. Kızımın cenazesini bulamadılar ve dosya kapandı." ifadelerini kullandı. 

"Tanhal ailesinin kan davası başlattığını söyledi"

Harun Palu, cezaevinde kalırken Hava Palu'nun kendisini sürekli ziyaret ettiğini belirterek, "Hava bir gün cezaevinde yanıma gelip, Tanhal ailesinin kan davası başlattığını söyledi. Bizi sürekli tehdit ediyorlarmış ve kan davasını bitirmek, olayı kapatmak için evin tapusunu vermemi istedi. Ben Tuncer'e değil Hava'nın kendi kardeşine vermesini isteyerek tapuyu verdim. Daha sonra Hava, tapuyu Tuncer'e vermiş, Tuncer de o parayı yemiş." diye konuştu. 

"Meryem ve Melike'yi biz öldürmedik"

Bunun üzerine Hava Palu, kendilerinin suçsuz olduğunu iddia ederek, "Ben Tuncer'e yardım etmedim. Meryem, benim ilk göz ağrım. Onu ölmeden mezara koyar mıyım, ona kıyar mıyım? Bu Tuncer'in dedikleri hep yalan. Buna inanmayın. Eşimin dedikleri doğrudur. Bunun yalanlarına inanmayın. Meryem ve Melike'yi biz öldürmedik. Ben yavrularımı öldürmek istemedim. Kızımı da kendisi gibi yalancı etti. Ben onların yüzünden cezaevinde yatıyorum. Cezaevinde çok mağdurum, tahliyemi istiyorum." açıklamasını yaptı.

İstenen ceza belli oldu

Cumhuriyet savcısı, sanık Tuncer Ustael'e Meryem Tanhal'ı ''tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek'' ve ''nitelikli öldürme'' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'' suçundan 5 yıl hapis, ''Meryem Tanhal'a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanma'' suçundan da 6 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

Öte yandan, diğer sanıklar İsa Palu, Hava Palu, Ayşe Palu, Fatih Palu ve Emine Ustael hakkında ise ''Meryem Tanhal'a yönelik öldürme suçuna yardım etmek'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'' suçlarından üst sınırdan ceza istendi. İsa Palu'nun ''Meryem Tanhal'a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak'' suçundan da cezalandırılması istendi. 

Mahkeme heyeti, Meryem Tanhal'ın adli emanetteki kimliğinin İl Nüfus Müdürlüğü'ne ulaştırılması ve ölüm ilanının verilmesi kararı verildi. Duruşma, 13 Şubat gününe ertelendi.
 

Yorumlar (0)