Palu ailesinin damadından 3 kadın memura ölüm tehdidi!

Kamuoyunda "Palu Ailesi" olarak bilinen ailede, 11 yıl önce Meryem Tanhal ile kızı Melike Tahnal’ı öldürmekle suçlanan Tuncer Ustael hakkında 3 kadın memuru ölümle tehdit ettiği iddiasıyla dava açıldı.

YAŞAM 13.12.2019, 17:04
Palu ailesinin damadından 3 kadın memura ölüm tehdidi!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce kaybolan Melike Tahnal (35) ve kızı Melike Tahnal’ın (8) ölümüne ilişkin olarak yürütülen soruşturmanı ardından Palu Ailesi'nden aralarında damatları Tuncer Ustael'in de bulunduğu 6 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Halen yargılamaları süren sanıklardan Tuncer Ustael, hakkında yeni bir dava açıldı. İddiaya göre Ustael'in tutuklanmasından sonra 2 çocuğu koruma altına alındı.

3 kadın memuru ölümle tehdit etti

Tuncer Ustael de cezaevinden Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nü aradı. Ustael, konuşmada "İki gün içinde çocuklarımı teslim etmediğiniz takdirde K., S. ve G.’yi elimdeki silahla vuracağım" şeklinde tehditler savurdu.

Bunun üzerine kadın memurlar S.P.Ş., G.U. ve K.T., Tuncer Ustael’in gıyaplarında tehdit ettiğini, görevlerini yaptırmamak için direnme suçunu oluşturduğunu kaydederek, şikayetçi oldu.

Suçlamaları reddetti

Başlatılan soruşturma kapsamında, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan Tuncer Ustael, kuruma olan tepkisini agresif bir şekilde aktarmış olabileceğini iddia etti ve suçlamaları reddetti.

Ustael hakkında "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Kocaeli 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bu suçtan hakim karşısına çıkan Tuncer Ustael, çocuklarının teslim edilmemesi halinde görevlileri öldüreceği yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, böyle bir ifadede bulunmadığını, çocuklarının isteği dışında koruma altına alındığını belirtti.

Yorumlar (0)