Palu davası sanıklarına ceza yağdı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 sene önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin tutuklanan ve kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen 6 kişinin cezaları belli oldu. Tuncer Ustael ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları aldı. 

YAŞAM 13.02.2020, 13:55 13.02.2020, 15:14
Palu davası sanıklarına ceza yağdı!

6 kişilik Palu ailesi, 2008 yılında Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal’ın kaybolmasına ilişkin takipsizlik kararıyla kapatılan dosyanın yeniden açılmasıyla tutuklandı. Ailenin yargılanmasına Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. 

Kayıp Meryem Tahnal’ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu, ağabeyi İsa Palu soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Palu ailesinin eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael de yaşanan olaya ilişkin katıldıkları "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programında canlı yayın sırasında gözaltına alındı. Baba Harun Palu mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Diğer 6 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ailenin 6 üyesi, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde süren davanın 6. celsesi için Kocaeli Adliyesine getirildi.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet cezası talebini yineledi

Cumhuriyet Savcısı, davanın 5'inci celsesinde açıkladığı mütalaasını yineleyerek, sanık Tuncer Ustael'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üst soy veya alt soydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası almasını, diğer sanıkların da "kasten adam öldürmeye yardım etme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 32'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. 

"İkrar tek başına delil değildir"

Palu ailesinin avukatı Alper Bayrak, duruşmada yaptığı açıklamada, "Cesedin ölüm nedeni ve tarihi hukuken tespit edilemedi. Müvekkillerim maktulün öldüğünü söyleseler de Meryem Tahnal'ın ölümüne ilişkin tıbbi ve hukuki anlamda tespit yoktur. Cesedin toprağa gömüldüğü an solunum yetmezliği şeklinde yorumlanmalıdır. Tuncer’in korkutarak İsa'ya gömdürdüğü ortadadır. " dedi.

Meryem Tahnal'ın öldüğüne ilişkin bir delilin bulunmadığını aktaran Bayrak, "İsa'nın gömme anında müvekkilimin öldüğü düşünülmektedir bu yüzden öldürme eylemine iştirak ettiği söylenemez fiziksel ve psikolojik baskı altındadır. İkrar tek başına delil değildir. Müvekkillerimin beraatına karar verilmesi, aksi kanat olursa adli kontrol kullanarak tahliyelerine karar verilmesini talep ederiz." ifadelerini kullandı. 

"Hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum"

Bunun üzerine diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi. 

Mahkeme heyeti tarafından sanıklara son sözleri soruldu. Son defa savunma yapan sanıklar, suçsuz olduklarını ileri sürerek beraatlarını isterken, Tuncer Ustael "Hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Herkesle mahşerde hesaplaşacağız." diye konuştu. 

Cezalar belli oldu

Mahkeme heyeti, son sözlerin dinlenmesinin ardından kararını açıkladı. 

Tuncer Ustael, "Meryem Tahnal'ı acı çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 4 yıl hapis cezası, "başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanma" suçundan 3 yıl hapis cezası aldı. 

Sanıklardan Havva Palu, İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael, "kasten öldürme suçuna iştirak etme" suçundan 12’şer yıl hapis cezası, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 1 yıl 6' şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fatih Palu ise "kasten öldürme suçuna iştirak etme" suçundan 8 yıl 4 ay, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 81 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Fatih Palu’nun ayrıca tahliyesine yönelik karar alındı.

Yorumlar (0)