Palu ailesi davasında önemli gelişme: Damat Tuncar Ustael...

Yakın dönemin ülke gündemine damga vuran olayı Palu ailesi davasına ilişkin önemli gelişmeler meydana geldi. Müge Anlı bugünkü programda Damat Tuncel Ustael'in cezaevinde açlık grevine girdiğini mahkemede beyan ettiğini söyledi.

MEDYA 30.11.2020, 13:09 01.12.2020, 10:15
Palu ailesi davasında önemli gelişme: Damat Tuncar Ustael...

Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesi davasınde yeni bir gelişme yaşandı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmaların başlamasıyla birlikte savunmalar da verilmeye başlandı. Melike Tahnal'ın öldürüldüğü iddiasıyla tutuklanmış olan Palu ailesinin damadı Tuncer Ustael üzerindeki suçlamaları tamamıyla reddetti.

Davada ilk duruşmada sanıklar Tuncer Ustael SEGBİS sistemi üzerinden savunmasını gerçekleştirirken, sistemde meydana gelen bir arızadan dolayı diğer 3 sanık için ifadeler alınamadı. Ustaer, duruşmada verdiği ifadesinde 3 gündür açlık grevi yaptığını ve bu şekilde ölmek istediğine ilişkin konuştu.

Tuncer Ustael davada son durum ne?

Tuncer Usluel hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve davada, "O zaman Ferizli Kuşça'da yaşamımızı sürdürüyorduk. Annesi yoktu fakat Melike bizde kalıyordu. Sahip çıktım melikeye yanıma aldım. Onlara sahip çıktığımdan dolayı Meryem'in eşi Ahmet Tahnal'ın ailesi bana karşı husumetli oldu ve çocuğumu kaçırdı. Bütün bunlara karşın ben yine Melike'yi korumaya devam ettim. Melike Ahmet Tahnal'ın yakınları tarafından ben evde yokken alınmış. Savcılığa gidip kayınvalideme 'N'için çocuğu verdiniz' diye bağırdım." dedi.

Ustael: Suçu benim üzerime yıkmak istiyorlar

Melike'nin hayatına kaybetmesine ilişkin bir kanıtın olmadığını söyleyen Ustael, "Yalnızca Kusça'dan alındığı konusunu biliyorum. Tüm suçu benim üzerime yıkmak için çabalıyorlar. Cinayetlerin gerçekleştirildiğine dair elimde 11 hafıza kartı bulunuyordu. Evim kullanılamaz hale geldi, bomba bile attılar evime. Bu esnada tüm hafıza kartlarımı kaybettim ve delillerim de yok oldu. Melike'nin hayatını kaybetmesine ilişkin benim bir sorumluluğum yok. Yaşamak istemiyorum, zaten açlık grevine çıktım ölüm için. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

"Yalan ifadeyi bana zorla imzalattılar"

Soruşturmaya ilişkin ifadesinin zorla alındığını söyleyen Tuncer Ustael, "Yalan beyan vermedim. Polisler ifadeyi kendisi yazıp bana zorla imzalattılar. Maktülün öldürülmüş olduğunu, Hava ve çocuklarının kefenlendiğini ve beraber gördüğümüze dair bir beyanım yoktur. Bana kolluk kuvvetleri ifadeyi zorla imzalattılar." savunmasını yaptı.

Tuncer Ustael'in avukatı tarafından da müvekkilin savunmasına katılındığı ifade edildi. Sanık avukatlarının savunması sonrası beyanda bulunulacağının belirtildiği duruşmadı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir avukatın da davada bulunmak istediği bildirildi.

Palu ailesi davası ertelendi

Mahkeme heyeti tarafından, davanın anne Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davayla birleştirilmesine ilişkin muvafakat istenmesi ve Bakanlığın da davaya katılma talebinin kabulüne karar verilerek duruşmanın 12 Mart 2021 tarihine ertelenmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)