Okumanın yaşı yok: "Bastonlu bilge" mezun oldu

"Bastonlu bilge" lakaplı, 75 yaşındaki Şevki Kılıç, Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü'nden 3 yılda mezun olarak gençlere örnek oldu.

YAŞAM 17.11.2019, 09:57
Okumanın yaşı yok: "Bastonlu bilge" mezun oldu

Edirne'de yaşayan Şevki Kılıç hurdacılık yaparak geçimini sağlıyordu. Kılıç, 2016 yılında üniversite sınavına girdi ve 335 puan alarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı.

Bundan önce açık öğretim ile 4 yıllık tarih bölümünü bitirdiği için bazı derslerini saydırabildi ve Trakya Üniversitesi'nden 3 yılda mezun olarak gençlere örnek oldu.

Lisansla bitmedi!

"Bastonlu bilge" için lisans diploması yeterli gelmedi. Şevki Kılıç bugün yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) yüksek lisans yapabilmek için ter dökecek.

Hazırlıklar tamam

Şevki Kılıç sınava Edirne Millet Kıraathanesi'nde hazırlandı. Sınava hazırlandığı yerde AA muhabirlerine konuşan Kılıç, çalışmalarına hiç ara vermeden devam ettiğini söyledi.

Şevki Kılıç, tüm bu süreç içinde kütüphanedeki kitaplardan da faydalandığını belirtirken, bu yıl ALES'ten 60'ın üzerinde puan alacağına inandığını ifade etti.

"Osmanlıca çeviri yapmak istiyorum"

Üniversite hocalarının da teşvik etmesiyle sınava azimle hazırlanan Kılıç, "İnşallah yeterli bir puan tuttururum ve Osmanlıca çeviri konusundaki araştırmalarıma devam ederim. Daha önce basılmış el yazması ve matbu kitapları Latin harflerine çevirmek istiyorum. Yüksek lisansımı Osmanlıca çeviri üzerine yapmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Kılıç, Osmanlıcaya olan ilginin yeniden arttığının altını çizerek açıklamasını, "Osmanlıca eserleri çevirecek insan sayısı gittikçe azalıyor. Kendimi bu konuda gençlere borçlu hissediyorum." diyerek tamamladı.

Yorumlar (0)