Nefis Yemek Tarifleri Sütlü Tatlılar

Evde sütlü tatlı yapmak aslında hiç zor değildir. Eğer doğru ölçüyü yakalarsanız, pastane tatlıları kadar lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. İşte en çok sevilen sütlü tatlı tarifleri:

YAŞAM 27.02.2021, 22:59
Nefis Yemek Tarifleri Sütlü Tatlılar

Fırında Sütlaç: Sütlacı hemen hemen herkes sever fakat fırında sütlacın tadı bir başkadır. Fırında sütlacın normal sütlaca göre daha fazla sevilmesinin en büyük nedeni kızarmış kabuktur. Fırında sütlaç yapımı için ilk öncelikle pirinçleri haşlamanız gerekmektedir. İki su bardağı pirinci iyice yıkayarak pişene kadar haşlamaya başlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra üzerine sütü ve vanilyayı ilave edin. Karışım kaynamaya başladıktan sonra ise şekeri ve yarım su bardağı süt ile karıştırılmış üç yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyin. 10 – 15 dakika kadar daha pişirdikten sonra altını kapatın. Daha sonra sütlaçları ısıya dayanıklı kâselere ekleyin. Tepsiye soğuk su doldurduktan sonra sütlaç kaplarını dizin. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirdikten sonra 180 derece sıcaklıkta, sütlaçlar kızarana kadar pişirmeye bırakın. Pişirme işlemi bittikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Magnolya: Magnolya yapmak için sütü, yumurtayı, kremayı, unu ve şekeri bir kaba koyarak karıştırın ve daha sonra bu karışımı pişirmeye alın. Karışım, koyu bir kıvam aldıktan sonra üzerine vanilya ekleyin. Daha sonra bebe bisküvilerini ve fındıkları rondodan geçirin. Daha sonra kaplara ilk önce bisküvi – fındık karışımını, daha sonra muhallebiyi ekleyin. En üste ise meyveleri dizin. Afiyet olsun!

Krem Karamel: Öncelikle şeker ve suyu küçük bir tencereye alın ve daha sonra karamel rengini alana kadar eritin. İyice karamelize olduktan sonra karameli kâselere paylaştırın. Daha sonra 2 bardak süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, bir yumurta ve isteğe göre şekeri pişirin. Daha sonra bu karışımın üstüne vanilyayı ekleyin. Biraz daha piştikten sonra bu karışımı karamelli kâselerin üzerine dökün. 3-4 saat dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Servis sırasında kâseleri bir süre kaynar suda bekleterek karamelin daha çabuk erimesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)