Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! 15 Aralık hava durumu

Meteoroloji'nin 15 Aralık Salı günü için yaptığı hava durumu tahminlerine göre; bazı illerimizde kuvvetli sağanak bekleniyor.

YAŞAM 15.12.2020, 08:04 15.12.2020, 13:49
Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! 15 Aralık hava durumu

Meteoroloji'nin 15 Aralık Salı günü için yaptığı hava durumu tahminlerine göre; Türkiye'nin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hâkim olması bekleniyor. Batı Akdeniz, Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi (Çanakkale hariç), İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kütahya, Mersin, Denizli, Kahramanmaraş ve Afyonkarahisar çevrelerinde yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. 

Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ile kuzeyinin kar ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ile kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak bekleniyor. Ayrıca, Kocaeli, Yalova, Bursa, Zonguldak, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Siirt, İstanbul'un Anadolu kesimi, Sakarya, Bilecik, Düzce, Malatya, Tunceli, Muş, Şırnak ve Hakkâri'de yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. 

Meteoroloji'nin 15 Aralık Salı günü için yaptığı hava durumu tahminlerine göre; hava sıcaklığının genel olarak mevsim normallerinden yüksek olması bekleniyor.

Rüzgârın genel olarak doğu ve güneyden esmesi bekleniyor. Kuzey Ege ve Marmara kıyılarında rüzgârın kuzeyden hafif ve orta şiddette eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde rüzgârın güneyden kuvvetli eseceği öngörülüyor. 

İstanbul'da hava durumu

İstanbul'un çok bulutlu geçmesi bekleniyor. İstanbul'da aralık olarak sağanak yağış bekleniyor. 12°

İzmir'de hava durumu

İzmir'in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 16°

Antalya'da hava durumu

Antalya'nın parçalı ve çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. Antalya'da sabah ve öğle vakitlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. 18°

Ankara'da hava durumu

Ankara'nın çok bulutlu ve aralıklı olarak yağmurlu geçmesi bekleniyor. 11°

Zonguldak'ta hava durumu

Zonguldak'ın çok bulutlu ve aralıklı olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 14°

Trabzon'da hava durumu

Trabzon'un parçalı ve çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. 17°

Erzurum'da hava durumu

Erzurum'un çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Erzurum'da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. 3°

Diyarbakır'da hava durumu

Diyarbakır'ın çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. Diyarbakır'da aralıklı olarak sağanak bekleniyor. 9°

Yorumlar (0)