İznik Gölü’nde sular 50 metre çekildi 

Kuraklıktan olumsuz etkilenen noktalardan biri olan İznik Gölü’nde sular 50 metre çekildi. Balıkçı kayıkları karaya otururken ortaya çıkan manzara ise korkuttu. 

YAŞAM 12.12.2021, 16:22 12.12.2021, 16:26
İznik Gölü’nde sular 50 metre çekildi 

Ülkemizin en büyük tatlı su kaynaklarından olan İznik Gölü’nde sular çekildi, ortaya çıkan manzara drone ile havadan görüntülendi. 300 kilometrekarelik İznik Gölü’nde suların 50 metre kadar çekildiği görüldü. 

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise 5’inci büyük doğal gölü olan İznik, mevsimsel kuraklıktan olumsuz anlamda etkilenen yapılardan biri oldu. 



Tarımsal sulamada yararlanılıyor 

Hem yağışların az olması hem küresel ısınma hem de mevsimsel kuralığı üzerine bölgedeki üreticilerin tarımsal sulamada İznik Gölü’nden faydalanması, vatandaşları isyan ettirdi. Gölün Çakırca mahallesi kıyısında net şekilde görülen çekilme sebebiyle balıkçı tekneleri kıyıya oturdu. Orhangazi ilçesindeki çekilme, drone ile havadan görüntülendi. 



Çekilme, 3 sene önce başladı 

Göldeki çekilmenin 3 sene önce başladığını belirten Çakırca mahallesi muhtarı Zeki Bayrak, çekilmenin olduğunu fakat özellikle bu sene daha fa arttığını dile getiriyor: “Buharlaşma ve kar yağmaması gölü kötü etkiledi. Gölün dolması için kar yağmasına ihtiyacımız var. İklim bozukları ve sıcaklık da olumsuz etkiledi.” 

Yorumlar (1)
Recep kardeş 2 yıl önce
Şu çekilmiyor adamlar suyu çekiyor bu da yetmiyor başka fabrikalara satıyor haber yapacaksanız bu rüşvetçi bu memleketimizi mahveden olayları haber yapin