İş bulma vaadiyle kandırdığı adamı soyup soğana çevirdi

İstanbul Şişli’de, bir plazada iş bulma vaadiyle kandırdığı adamı, yeni kıyafetler almak üzere AVM’ye götüren hırsız, kıyafetleri denemek üzere kabine giren adamın montunu ve çantasını çalarak kaçarken, olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

YAŞAM 07.06.2021, 09:43 08.06.2021, 08:55
İş bulma vaadiyle kandırdığı adamı soyup soğana çevirdi

Geçen ay Şişli’de yaşanan olayda iddiaya göre B.K. adlı hırsız, sokakta gördüğü bir şahsı, iş bulma vaadiyle kandırarak yeni kıyafetler almak üzere AVM’ye gitmeye ikna etti.

“Sana plazada iş bulacağım, ama önce sana yeni kıyafetler alalım”

İş bulma vaadiyle Hırsız tarafından kandırılan ve yeni elbiseler almak üzere AVM’ye giden şahıs, mağazada kıyafet beğenmeye başladı. Bir süre kıyafetleri gözden geçiren şahıs, daha sonra beğendiklerini denemek için giyinme kabinine yöneldi. 

B.K. adlı hırsız kabinin önüne gelerek, elbiseleri deneyen şahsa, kendisini beklediğini söyleyerek montuyla çantasını bırakmasını söyledi. Bu sözler üzerine hırsıza güvenen şahıs, elbiseleri denemek için montunu ve çantasını hırsıza teslim edip kabine girdi. Bir süre kabinin önünde bekleyen hırsız B.K., şahsın kıyafetlerini çıkardığını anlayınca, koşarak AVM’den çıktı ve kayıplara karıştı. Kabindeyken olaydan şüphelenen adam, kabinden dışarı çıktı ve B.K.’yi göremeyince koşar adımlarla onu aramaya başladı. 

Sürekli adres değiştirdi ama polisten kaçamadı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, ihbar üzerine harekete geçerken, hemen AVM’nin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Hırsızın kimliğini ve adresini belirleyen ekipler, daha önce hırsızın güveni kötüye kullanma ve hırsızlık suçundan birçok işleminin olduğunu belirledi. Ayrıca hırsızın Balo Sokak ve çevresi ile Beyoğlu’nda bir apart otelde yaşadığı ve sürekli adres değiştirdiği tespit edildi. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda bir aparta girişi esnasında yakalanan hırsız, gözaltına alındı. 

Saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı

Açıktan hırsızlık ve güveni kötüye kullanma gibi olaylar sebebiyle araması olduğu belirtilen B.K., Asayiş Büro Amirliğine getirildi. Emniyetteki işlemleri biten hırsız, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Hırsızlık anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. 

Yorumlar (0)