İkizlerden biri pencereden düştü, diğeri ise...

Samsun'da pencereden kafa üstü düşen ikizlerden biri ağır yaralanırken, diğeri ise direğe tırmanan kurye tarafından kurtardı. 

YAŞAM 30.11.2019, 10:55

İç acıtan olay Samsun’da yaşandı. Birinci katın penceresinden düşen 1,5 yaşındaki ikiz çocuk ağır yaralanırken, diğer ikizi ise direğe tırmanarak pencereye ulaşan bir kurye tarafından son anda düşmekten kurtarıldı.

Yoldan geçen motosikletli kurye son anda kurtardı

Samsun’da birinci katın penceresinden kaldırıma kafa üstü düşen 1,5 yaşındaki çocuk ağır yaralanırken ikiz kardeşi ise yoldan geçen motosikletli kuryenin aydınlatma direğine tırmanarak pencereye ulaşması sonucu düşmekten son anda kurtarıldı. Olay anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İç sızlatan olay Samsun iinin İlkadım ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde yaşandı. alınan bilgilere göre, Çiğdem Aygün adlı anne, ikiz çocuklarının karınlarını doyurdu ve çocuklar oyun oynarken yorgunluktan uykuya kaldı. Bu sırada 1,5 yaşındaki ikizler Eymen ile Seymen kardeşler oturma odasında oynarken çıktıkları kanepenin üzerinden herhangi bir güvenlik önlemi bulunmayan pencereye yaklaştılar.

Kafa üstü kaldırıma düştü

İkizlerden Eymen Aygün birinci katın penceresinden kafa üstü yere düşerek ağır yaralandı. Çocuğun düştüğünü fark eden komşular 112 Acil’i arayarak küçük bir çocuğun pencereden aşağı düştüğünü belirterek yardım istedi.

Diğeri de peşinden geliyordu

Bu sırada komşular ikizlerden Seymen Aygün’ün de aynı pencereden düşmek üzere olduğunu görünce etraftan panik içinde yardım istediler. Bu sırada bir tüpgaz bayinde servis görevlisi olarak çalışan motosikletli kurye Metin Duman (29) tüp siparişini teslim ettiği adresten dönerken kalabalığı görüp çığlıkları duyunca hemen durdu ve motosikletinden aşağı indi.

İkizlerden diğerinin de pencereden düşmek üzere olduğunu gören 29 yaşındaki motosikletli kurye Metin Duman, hiç tereddüt etmeden sokak aydınlatma direğine tırmanarak pencereye ulaştı ve diğer çocuğu da düşmekten son anda kurtardı.

Eymen Aygün ağır yaralandı

Ağır yaralanan Eymen Aygün, 112 acil servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Kafatasında kırıklar oyduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilen minik Eymen Aygün, ilk müdahalesinin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

İkizlerin annesi Çiğdem Aygün ise hastanede göz yaşınlarına boğuldu.

Kurye: Hiç tereddüt etmeden hemen direğe tırmandım

Diğer ikizi düşmekten kurtaran 29 yaşındaki kurye Metin Duman, kendisinin de 2 çocuğunun olduğunu, olayı görünce hiç tereddüt etmeden hızlı bir şekilde direğe tırmanıp düşmek üzere olan çocuğu kurtardığını anlattı.

Çocuğun düşme ve motosikletli kuryenin direğe tırmanma anı ise güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)