Hamile ineğin karnından 2 kilogram ip ve çok sayıda çivi çıktı!

Giresun'da hamile ineğin işkembesi ve midesinden çok miktarda çivi ve 2 kilogram ip çıkarıldı.

YAŞAM 07.01.2021, 17:40 09.01.2021, 15:25
Hamile ineğin karnından 2 kilogram ip ve çok sayıda çivi çıktı!

Giresun'a bağlı Mesudiye köyünde yaşayan Pınar Kaya, hamile ineğinin hastalanması üzerine, Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne bağlı olan Giresun Hayvan Hastanesi ile iletişime geçti.

Mesudiye köyüne giderek ineği muayene eden veterinerler Emre Lap ve Onur Erdem Çelik, hayvanın işkembesi ve midesinden operasyonla çok miktarda çivi ve 2 kilogram ip çıkardı. Hayvanın yavrusu ise operasyondan bir ay sonra sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Giresunlu yönetici Talat Çetiner, basın mensuplarına gerçekleştirdiği açıklamada, yetiştiricilerin hayvan besleme safhasında, büyük oranda saman kullandığını dile getirdi.

Saman balyalarının içinde bulunan iplerin ve tellerin rastgele etrafa atıldığına vurgu yapan Çetiner, şu ifadeleri kullandı:

"Hayvanlarımız bu ip ve tel parçalarını istemeden yutmak durumunda kalıyorlar. Yaylalarımızda ve fındık bahçelerimizde kullanılan otlaklar ve meralarda hudut belirlenmesinde kullanılan çivi ve teller de hayvanlar tarafından istemeden yutulmaktadır. Vatandaşlarımızın bu hususta daha dikkatli olmaları lazım."

Çetiner, çivi ve tel gibi metal cisimlerin hayvanlara etki edecek zararlarının, midelerine bırakılacak mıknatıs sayesinden en az seviyeye indirilebileceğine vurgu yaparak, "Fakat bölgemizdeki yetiştiriciler, çok uygun maliyetli olan mıknatıs atma uygulamasını gerçekleştirmekten geri adım atıyor. Bahsi geçen uygulamanın her büyükbaş hayvana uygulanması lazım." şeklinde konuştu.

Giresun Hayvan Hastanesi'nde pet, kanatlı, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların tamamının ultrason, röntgen, teşhis, tahlil, tedavi ve ameliyatlarının gerçekleştirilebildiğini kaydeden Çetiner, evcil hayvanlar için bir pet otelin bulunduğunu da belirtti.

Yorumlar (0)