Çığ altındaki 2 kişi aranıyor!

Van'da meydana gelen çığ felaketinde tonlarca kar altında kalan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Dün gece saatlerinde çığ altından 7 kişi yaralı olarak kurtarılırken 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

YAŞAM 05.02.2020, 10:42 05.02.2020, 12:29
Çığ altındaki 2 kişi aranıyor!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, çığ altında olduğu değerlendirilen 2 kişinin bulunması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

7 kişi yaralı kurtarılmıştı

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste 5 kişi yaşamını yitirirken, minibüsten 6 kişi sağ olarak kurtarılmıştı. Yine aynı felakette tonlarca kar altında kalan iş makinesinin operatörüne de sağ olarak ulaşılmıştı.

Çığ altında kaldığı değerlendirilen 2 kişinin bulunması için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

300 kişilik arama-kurtarma ekibi görev yapıyor

İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, şu bilgileri verdi:

“Çığ altında 2 kişi daha var. 250-300 kişilik arama kurtarma ekibi bölgede çalışıyor. 3 vefat edenimiz merkezde defnedilecek, diğer ikisi de Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden Bahçesaray’a nakledilecek. Yaralılarımızın durumları da iyi. İnşallah diğer 2 vatandaşımıza da ulaşırız. Bölgede kar yağışı var, belli noktalarda çığ tehlikesi mevcut.”

Ne olmuştu?

Dün saat 17.00 sularında Van- Bahçesaray karayolu üzerinde çığ felaketi yaşanmıştı. İş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, Bahçesaray'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin rakımlı Karabet geçidinde yol açma çalışmaları için küreme yaparken çığ düşmüştü.

Bu nedenle iş makinesi kısmen kar altında kalırken, arkasındaki minibüs ise yamaçtan kopan tonlarca kar kütlesi ile beraber yaklaşık 40 metre yükseklikten devrilerek karların altında görünmez hale gelmişti.

Ölü ve yaralıların kimlikleri açıklanmıştı

Minibüste bulunan Sadık Türkeş, Nezih Turan, Fethi Turan, Adalet Turan, Veysel Atlan, Mehmet Yaralı ve Emin Takmaz ile kepçe operatörü Bahattin Karagülle yaralı olarak kurtulmuştu.

Çığ felaketinde yaşamını yitirenlerin isimleri ise Muhteber Alav, Saadet Tosun, Narıç Turan ve Kenan Turan olarak açıklandı. Yaralılardan Emirhan Kaymaz da hastanede hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)