Mülteci kamplarından PSG'ye: Nadia Nadim!

Paris Saint-Germain'in futbolcusu Nadia Nadim, Afganistan'da babası Taliban tarafından öldürülmesinin ardından gittiği Danimarka'da mülteci kampında futbolla tanıştı.

YAŞAM 05.02.2020, 10:31
Mülteci kamplarından PSG'ye: Nadia Nadim!

Babasının Taliban tarafından öldürüldükten sonra Afganistan'dan ayrılmak zorunda kalan PSG'nin kadın yıldız futbolcusu Nadia Nadim'in hayat hikayesi spor dünyasının ilgisini çekiyor. 

Geçen yıl ocak ayında Manchester City'den PSG'ye transfer olan Nadim, 1988'de Afganistan'ın Herat kentinde doğdu. Afganistan ordusunda görevli babası Taliban tarafından öldürüldüğünde henüz 12 olan Nadim, annesi ve kardeşleriyle sahte pasaportla İtalya'nın yolunu tuttu. Nadim, daha sonra Danimarka'ya geçti ve bu ülkede aylarca mülteci kamplarında yaşadı.

Bu kamplarda futbolla tanışan Nadim, yerel kulüplerde başladığı futbol hayatını PSG'de sürdürüyor. 

Nadim, aynı zamanda Danimarka vatandaşı ve 2009 yılından beri Danimarka Milli Takımı'nda oynuyor.

"Kaçakçılar yoluyla Afganistan dışına çıkarıldık"

Kulubün tesislerinde yapılan antrenmanın ardından soruları yanıtlayan Nadim, "Babam öldürüldüğünde de kaçakçılar yoluyla Afganistan dışına çıkarıldık ve bir şekilde Danimarka'ya getirildik." dedi.

Nadim, "Futbolla ilk kez tanışıp 'evet bunu oynamak istiyorum' dediğimde Danimarka'daki mülteci kampında yaşıyorduk. Kampta bir futbol kulübü vardı. Kızlar da dahil çocukların futbol oynamasını izlerdim. O dönemde futbola ilgim başladı. İşte bunu yapmak istiyorum dedim. Önce kampta çocuklarla birlikte top peşinde koşmaya başladım. Daha sonra cesaretimi topladım ve antrenörden beni de takıma almasını istedim. O noktadan sonra futbol benim için bir tutkuya dönüştü. Kendimi geliştirmeye, televizyonda örnek aldığım futbolcuları taklit etmeye başladım ve şimdi buradayız." diye konuştu.

Ronaldo ve Zlatan hayranı

Futbola başladığında idolü Brezilyalı Ronaldo olduğunu belirten 32 yaşındaki Nadim, "Onun gerçekten mükemmel olduğunu düşünüyorum. Zlatan Ibrahimovic'in de büyük bir hayranıydım. Sahadaki tutumunu her zaman çok beğenmişimdir. Ancak genel olarak sahada kendileri olmaya cüret eden tüm oyuncuları her zaman imrenerek takip ettim." ifadelerini kullandı.

"Hayallerim gerçek oldu"

PSG'de oynamanın inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Nadim, "11-12 yaşlarımda şu noktada olacağımı hayal dahi edemezdim. Çocukken seyirciler önünde oynamayı hayal ediyorsunuz, hayallerim gerçek oldu. Bunun için çok şükür ediyorum, her gün uyanıyorum ve bu noktada olduğum için şükür ediyorum." yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)