Bu mahallede 685 gündür korona vakası görülmedi

Samsun'a bağlı Bafra ilçesindeki Gökalan Mahallesi'nde, ülkemizde tespit edilen ilk vakadan bugüne değin hiç koronavirüs vakası görülmedi. Mahalle sakinleri ise tedbiri en üst seviyede tutmayı sürdürüyor.

YAŞAM 24.01.2022, 21:27
Bu mahallede 685 gündür korona vakası görülmedi

COVID-19 vakalarında bir süre en yüksek riskli kent olarak ilk sırada yer alan Samsun, ulaştığı yüksek vaka sayılarının akabinde aşılamanın da etkisiyle zirveyi diğer kentlere bıraktı. Yoğun bakım servislerindeki doluluk oranlarının çok yüksek seyrettiği ve sağlık personellerinin bahse konu dönemde canla başla çalıştığı kente son 1,5 senede 3 bini aşkın yurttaş, virüs sebebiyle vefat etti.

Mahalle girişinde 'HES kodu' kontrolü

Vaka oranlarının bir hayli yüksek seyrettiği dönemlerde dahi Gökalan Mahallesi'nde ikamet edenler kendilerini korudu. Mahalle girişine asılan yazılarla belirttikleri üzere davetsiz misafir kabul edilmedi. Gökalan'a girmek isteyenlerin HES kodları kontrol edildi. Sağlık Bakanlığı'nın 11 Mart 2020 tarihinde açıkladığı ilk COVID-19 vakasından günümüze değin geçen sürede Gökalan Mahallesi'nde koronavirüs vakası görülmedi. Mahallenin küçük sakinlerinin de maske takıp kurallara riayet ettiği 65 nüfuslu mahallede tedbirler devam ediyor.

Yorumlar (0)