3,5 yıl sonra yeniden... Balotelli döndü

İtalya Futbol Milli Takımı'nı çalıştıran Roberto Mancini, Mario Balotelli’yi tekrar milli takıma çağırdı.

SPOR 24.01.2022, 22:19
3,5 yıl sonra yeniden... Balotelli döndü

FIGC (İtalya Futbol Federasyonu) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 'Gök-mavililer' olarak da adlandırılan İtalyan milli takımının 26-28 Ocak tarihleri arasında Coverciano’da yapacağı kampa 7’si ilk defa olmak kaydıyla toplam 35 futbolcu davet edildi.

Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran teknik direktör Mancini’nin kararı doğrultusunda, Adana Demirspor formasını terleten Mario Balotelli de 3,5 senelik aranın ardından İtalya Milli Takımı'nın hazırlık kampına çağrıldı.

Türkiye'de yeniden doğdu

31 yaşındaki golcü futbolcu, Adana Demirspor formasını giydiği bu sezon 21 resmi müsabakada, 9 gol kaydedip 5 de asist yapma başarısı göstermişti. 

Balotelli, İtalya formasını son olarak 7 Eylül 2018 tarihinde Polonya ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmada giymişti.

Gök-mavililer, Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'na gidebilmek için önümüzdeki mart ayında Türkiye, Kuzey Makedonya ve Portekiz'in de olduğu C Grubu'nda Avrupa Elemeleri play-off turunda mücadele verecek.

"Oyuncumuza başarılar"

Öte yandan, Adana Demirspor, resmi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Yıldız oyuncumuz Mario Balotelli, 3,5 senelik aradan sonra tekrar milli takıma davet edildi. Futbolcumuza İtalya formasıyla başarılar temenni ederiz." denildi.

Yorumlar (0)