Bolu Dağı Tüneli'nde heyelan! İstanbul yönü ulaşıma kapandı!

Batı Karadeniz'de son günlerde yaşanan kuvvetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikametinde heyelan meydana geldi. İstanbul yönünün trafiğe kapatıldığı belirtildi.

YAŞAM 28.06.2022, 14:39 29.06.2022, 09:26 Hakan Öksüz
Bolu Dağı Tüneli'nde heyelan! İstanbul yönü ulaşıma kapandı!

Batı Karadeniz'de önceki gün etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınları ve sel hadiseleri yaşandı. Bölgedeki yağışların şiddetini artıracağını bildiren Meteoroloji, Batı Karadeniz'e kırmızı kodlu uyarıda bulundu. Kastamonu, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da etkili olan kuvvetli yağışlardan dolayı günlük hayat durma noktasına geldi. 

Sel uyarısı yapılan illerden biri olan Bolu, dün akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağışlara teslim oldu. Yağışlar nedeniyle dereler taştı, D-100 karayolu trafiğe kapatıldı. Bazı ev ve iş yerleri, sular altında kaldı. Bolu Dağı Tüneli'ndeki görüş mesafesi, şiddetli yağışların etkisiyle 10 metreye kadar indi.

İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı

Sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri, Haziran yağışlarının etkili olduğu Bolu'daki çalışmalarını sürdürüyor. Gece boyunca devam eden sağanak yağışlardan dolayı Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli civarında toprak kayması yaşandı. Tünelin İstanbul istikametindeki yolun sağ tarafı, toprak kayması nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.

Toprak kayması nedeniyle İstanbul istikameti yönündeki yolun ulaşıma kapatıldığı kaydedildi. Bölgeden geri çevrilen araçlar, Abant kavşağından Bolu Dağı kesimine gönderiliyor.

Meteoroloji'den Batı Karadeniz'e yağış uyarısı

Öte yandan bölgede beklenen hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den yeni bir uyarı geldi. Batı ve Orta Karadeniz'in iç bölgelerinde yarın da kuvvetli yağışların devam edeceği kaydedildi. Yarın sabah başlayacak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların, sel ve heyelan gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Ulaşımda aksamaların da görülebileceğini aktaran Meteoroloji, yola çıkacak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)