Bakan Kurum: Sel bölgelerinde hasar tespit çalışmaları başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sele teslim olan Batı Karadeniz’deki çalışmalar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. 

GÜNDEM 27.06.2022, 15:12
Bakan Kurum: Sel bölgelerinde hasar tespit çalışmaları başladı

Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Karabük’te bir süredir etkili olan sağanak yağışlar hayatı felç etti. Sele teslim olan afet bölgelerindeki vatandaşları kurtarmak için AFAD ekipleri tarafından yoğun çaba harcanıyor. Batı Karadeniz’de yürütülen çalışmalardaki son durum ile ilgili Bakan Kurum’dan yeni bir açıklama geldi. 

“Önümüzdeki saatler oldukça kritik”

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentlerde hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti. Yaptığı paylaşımla afet bölgesindeki vatandaşlara seslenen Bakan Kurum, “Ekiplerimizin sahadaki çalışmaları devam ediyor. Sağanak yağış sebebiyle tahribat yaşanan bölgelerde hasar tespit çalışmaları başladı. Bu aşamadan sonraki tedbirleri ilgili birimlerimizce almayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki saatler oldukça kritik. Lütfen bu süreçte daha tedbirli ve dikkatli hareket edelim” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)