Bir ilimizde hava sıcaklığı -21 dereceye kadar geriledi!

Ağrı'da gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı -21 derece olarak ölçüldü. 

YAŞAM 30.12.2020, 12:35 30.12.2020, 16:49
Bir ilimizde hava sıcaklığı -21 dereceye kadar geriledi!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin 30 Aralık Çarşamba günü (bugün) açık ve az bulutlu geçmesinin beklendiği ifade edildi. 

Söz konusu bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde güneyden hafif şiddette eseceği öngörülürken, bazen orta şiddette eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde don ve buzlanma hadisesi bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların gerekli önlemleri almaları için uyarıda bulunuldu. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Ağrı'da gece saatlerinde hava sıcaklığı -21 derece olarak ölçüldü. Ardahan'da hava sıcaklığı -19 olarak kayıtlara geçti. Kars'ta hava sıcaklığı -17 derece olarak kaydedildi. Erzurum'da hava sıcaklığı -11 derece olarak ölçüldü. Iğdır'da hava sıcaklığı -9 derece olarak kayıtlara geçti. Erzincan'da hava sıcaklığı -6 derece olarak kaydedildi. Tunceli'de ise hava sıcaklığı -2 derece olarak ölçüldü. 

Bugün Tunceli'de en yüksek sıcaklığın 12 derece, Erzincan'da 18 derece, Iğdır'da 4 derece, Erzurum'da ise 0 derece olacağı tahmin ediliyor. Kars'ta en yüksek sıcaklığın -3 derece, Ardahan'da -6 derece ve Ağrı'da -9 derece olacağı öngörülüyor. 

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 51 santimetre, Konaklı Kayak Merkezi'nde 34 santimetre, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise 33 santimetre olarak ölçüldü.

Yorumlar (0)