Binlerce çocuk bilimle buluştu

Ankara'nın Altındağ ilçe belediyesi çocukların her alanda kendini geliştirmesi için projeler geliştiriyor. Altındağ Belediyesi, "Meraklı Çocuk Bilim-Sanat Tırı" projesi ile 10 farklı mahallede 10 gün boyunca 5 bin çocuğu bilim ve sanat ile buluşturdu.

YAŞAM 29.10.2019, 10:03
Binlerce çocuk bilimle buluştu

Altındağ Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine katkı vermek ve çocuklardaki merak duygusunu artırmak adına 10 farklı mahallede "Meraklı Çocuk Bilim-Sanat Tırı" ile etkinlikler gerçekleştirdi. 5 bin çocuk bilim ve sanat tırında katıldığı etkinliklerde; fizik, kimya, biyoloji alanlarında çeşitli deneyleri yaptı. Çocuklar ayrıca; kukla, upcycling (ileri dönüşüm), resim ve sanat atölyelerine katılarak geri dönüşüm temalı oyunlar oynadı. Büyük bir merakla etkinliklere katılan çocuklar, bilim ve sanatın eğlenceli dünyasına kendilerini kaptırdı.

"Çocuklarımızı bilim ve sanatla büyütmeliyiz"

İlçe genelinde eğitim veren okullara tadilat desteği yapılarak öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için çalıştıklarını vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Çocuklarımızı bilim ve sanatla harmanlayarak büyütmeliyiz. Bu anlayış ile 'Meraklı Çocuk Bilim-Sanat Tırı' projesi sayesinde yaklaşık 5 bin çocuğumuz bilim ve sanatla buluştu. Bu proje, gelecekte çocuklarımıza yönelik geliştireceğimiz diğer bilim ve sanat projelerinin ilk adımı oldu. Bu projenin ise ne kadar yerinde olduğunu gördük. Bu projede bizimle iş birliği yapan Olaneki Project ekibine de teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)