7 il için sarı ve turuncu alarm: Çok kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Aralık 2023 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. 5 ile sarı, 2 ile turuncu kodlu uyarı yapıldı. Kuvvetli ve çok kuvvetli yağış beklenen bölgeler sıralandı. Peki hava sıcaklığında değişim yaşanacak mı? İşte Meteoroloji'nin tahminleri...

YAŞAM 21.12.2023, 08:14 Hakan Öksüz
7 il için sarı ve turuncu alarm: Çok kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın için sarı; Muğla ve Antalya için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yağış uyarısı yapılan bölgeler

Akdeniz, Ege, Marmara'nın doğu ve güney kesimleri, Samsun hariç Orta Karadeniz, İç Anadolu, Siirt hariç Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yağış var.
Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum, Artvin'in kıyıdan uzak bölgeleri ile Tekirdağ'da da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli ve çok kuvvetli yağış beklenen yerler

Akdeniz'in batısı, Ege, Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi, Osmaniye, Hatay ve Adana'da yağışlar kuvvetli olacak. Antalya civarında ise yağışların zaman zaman çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Kısa süreli fırtına uyarısı

İç Anadolu'nun doğusu ve güneyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıdan uzak kesimlerinde rüzgar kuvvetli (40 ila 70 km/saat) esecek. Akdeniz'in batısında kısa süreli fırtına (50 ila 90 km/saat) görülebilir.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki hava sıcaklığında değişim yaşanacak mı? Edinilen bilgilere göre hava sıcaklığı, yurdun batı ve iç bölgelerinde 2 ila 6 derece düşecek. İstanbul'da hava sıcaklığı ortalama 12, Ankara'da 9 ve İzmir'de 16 derece olacak.

Yorumlar (0)