471 yerleşim bölgesine ulaşım sağlanamıyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı sebebiyle 471 yerleşim bölgesine ulaşımın kapandığı bildirildi. 

YAŞAM 24.12.2020, 13:15
471 yerleşim bölgesine ulaşım sağlanamıyor!

Van'da iki gündür etkisini gösteren kar yağışı günlük yaşamda sıkıntıya neden oldu. Tuşba ilçesinde 18 yerleşim bölgesi, Saray ilçesinde 11 yerleşim bölgesi, Muradiye ilçesinde 13 yerleşim bölgesi, İpekyolu ilçesinde 5 yerleşim bölgesi, Erciş ilçesinde 1 yerleşim bölgesi, Edremit ilçesinde 3 yerleşim bölgesi, Çatak ilçesinde 45 yerleşim bölgesi, Başkale ilçesinde 6 yerleşim bölgesi, Bahçesaray ilçesinde 55 yerleşim bölgesi, Gürpınar ilçesinde 160 yerleşim bölgesi ulaşıma kapandı. 

Güzeldere ve Kurubaş geçitlerinde sürücülerin zor anlar yaşadıkları, araçların yolda biriken kara sağlanarak ilerleyemedikleri ifade edildi. Kötü hava şartları sebebiyle Van-Bahçesaray kara yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Van'da ekiplerin ulaşımı yeniden sağlamaya çalıştıkları, bunun için kar temizleme faaliyeti yürüttükleri görüldü. 

Muş'ta son durum

Muş'ta etkisi gösteren kar yağışı sebebiyle 151 köy yoluna ulaşımın sağlanamadığı belirtilmişti. Söz konusu yollardan 143'ünün yeniden açıldığı kaydedildi. 

Muş merkezde 2 köy yolunun ve Bulanık ilçesinde bulunan 6 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edildi. Muş'ta yaşayan vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşamamaları için belediye ekipleri tarafından çalışma yürütüldüğü bildirildi. 

Nazım Diner isimli ekip şefi, söz konusu şehirde etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle köy yollarına ulaşımın sağlanamadığını söyledi. Bazı yerlerde kar kalınlığının bir metreye ulaştığını aktaran Diner, akşam saatlerine kadar tüm yolları açmayı umduklarını ifade etti. 

Bitlis'te son durum

Bitlis'te kötü hava şartları sebebiyle 87 köy ile mezra yoluna ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Söz konusu şehirde ekipler tarafından karı temizlemek için kesintisiz bir şekilde çalışma gerçekleştirildiği ve kapalı yolların en yakın zamanda açılacağı kaydedildi. 

Bitlis'te şehir merkezi ile etrafta bulunan mahallelerde tuzlama gerçekleştirildiği görüldü. 

Hakkâri'de son durum

Hakkâri'de ise kar yağışının iki gündür etkisini gösterdiği, bu nedenle 17 köyün yanı sıra 42 mezra yoluna da ulaşılamadığı bildirildi. Hakkâri'de kapanan yollara yeniden ulaşım sağlanabilmesi için faaliyetlerin devam ettiği aktarıldı. 

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde de kar etkili oldu. İlçe merkezinin beyaz örtüyle kaplandığı fark edildi. Yolların kaygan bir hale gelmesi sebebiyle sürücülerin ilerlemede zorluk yaşadıkları görüldü. 

Yorumlar (0)