Patateste gül nasıl yetiştirilir? Adım adım patateste gül yetiştirme

Patatese gül dalı yerleştirme ile ilgili yöntem, kendi gül bahçesini oluşturmak isteyenler için zahmetsiz ve ucuz bir seçenek sunuyor. Gül bahçesi yetiştirecek alanı olmayanlar, vereceğimiz yöntemi uygulayarak patatese gül dalı ekilirse ne olur? sorusunun yanıtını kendi gözleriyle görebilir. Patateste gül nasıl yetiştirilir? Hangi malzemelere ihtiyaç var? İşte adım adım patatese gül dalı yerleştirme yöntemleri...

TARIM 26.07.2023, 09:48 26.07.2023, 17:49 Hakan Öksüz
Patateste gül nasıl yetiştirilir? Adım adım patateste gül yetiştirme

Gül bahçesi oluşturmak isteyen ancak bunun için yeterli alanı olmayan kişilerin uygulayabileceği yeni bir yöntem, son zamanlarda internet üzerinden sıklıkla paylaşılmaya başlandı. Patateste gül dalı yetiştirme yöntemi ile ilgili videoları arayan kişiler, gösterilen adımları izleyerek kendi gül bahçesini oluşturabiliyor. Patatese gül sapı ekilirse ne olur? sorusuna haberde yanıt verdik.

Patatese gül nasıl yerleştirilir? 

Patatese gül nasıl yerleştirilir? sorusunun yanıtı aranıyor. Kendi bahçesini oluşturacak kadar alana sahip olmayan kişiler, saksıda gül yetiştirebilir. Bunun için bazı malzemeler gerekiyor. Bir patates, bir gül dalı, saksı, toprak, pet şişe ve bıçak varsa işe girişebilirsiniz.

Adım adım patatese gül dalı yerleştirme

  • Seçtiğiniz bir gül dalının çiçeklerini kesin ve dikenlerini temizleyin. Gül dalının patatese girecek kısmını çapraz şekilde kesin.

  • Bir sopa yardımıyla patateste bir oyuk açın. Bu oyuk, gül sapının girebileceği genişlikte olmalıdır. Fazla geniş bir delik açılmamalıdır. Gül dalı, patatesin içinde sallanıyorsa istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz.

  • Dikenlerini temizlediğiniz gül dalını, delik açtığınız patatese yerleştirin. 

  • Derin bir saksı alın. Saksının altına bir miktar toprak koyun. Saksının 3'te biri kadar toprak yeterli olacaktır.

  • 5. adımda içine gül sapı yerleştirdiğiniz patatesi toprağa yerleştirin.

  • Patatesin üstünü toprakla kapatın. Saksı, toprakla dolu hale gelsin.

  • Bir pet şişenin alt kısmını bıçak yardımıyla kesin. Bu pet şişeyi gül dalını kapatacak şekilde yerleştirin.

  • Saksıyı sulayın ve güneş gören bir yere koyun. Bir süre sonra güllerinizin açtığına şahit olacaksınız.

Yorumlar (0)