İskilip çileği için sevindiren haber

Çorum İskilip'te 2011 yılında başlayan modern tarım yetiştiriciliği, ilçedeki çorak topraklı birçok köyün kaderinin değişmesini sağladı. 2021'de yapılan başvuru sonuç verdi. İskilip çileğinin coğrafi işaretle tescillendiği kaydedildi.

TARIM 07.10.2023, 17:12 09.10.2023, 09:18 Hakan Öksüz
İskilip çileği için sevindiren haber

İskilip çileğinin markalaşması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Çorum'un İskilip ilçesinde yetiştirilen çileğin, "coğrafi işaret tescili" aldığı kaydedildi. İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, habere ilişkin açıklamada bulundu.

"Çorak topraklı köylerimizin kaderi değişti"

İlçenin dağlık kesimlerinde çilek üretiminin son yıllarda yaygınlaştığının altını çizen Sülük, "İskilip'te modern çilek üretiminin başlangıç tarihi 2011. Toprakları çorak olan birçok köyümüzün kaderi, çilek üretimiyle değişti. Türkiye'nin talebini karşılama noktasına geldik." dedi.

Daha önce İskilip'te 4 ürün coğrafi işaret almıştı

İskilip'te yetiştirilen ürünlerin tanıtımı için çalıştıklarını kaydeden İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, "İskilip çileğine coğrafi işaret verilmesi için 2021'de başvuru yapmıştık. Türk Patent ve Marka Kurumu olumlu cevap verdi. 6 Ekim 2023 tarihi itibarıyla İskilip çileği olarak tescillendi çileğimiz. Daha önce de tokmaklı kağnı, İskilip turşusu, İskilip sirke salatası ve İskilip dolması coğrafi işaret almıştı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)