Türkiye ile Almanya 27. randevuda: Nagelsmann'dan Türkiye övgüsü!

A Milli Futbol Takımı, özel maçta bu akşam güçlü Almanya ile Berlin'de karşılaşacak. EURO 2024 Elemeleri'nde Galler ile oynanacak maç öncesi yapılacak karşılaşma, milliler için önemli bir test olacak. Almanya'nın hocası Julian Nagelsmann, Türkiye'nin teknik direktör Vincenzo Montella ile değişen oyun yapısından bahsetti.

SPOR 18.11.2022, 10:09 18.11.2023, 11:46 Hakan Öksüz
Türkiye ile Almanya 27. randevuda: Nagelsmann'dan Türkiye övgüsü!

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımı, bu akşam özel maçta Almanya ile karşılaşacak. TSİ 22.45'te başlayacak müsabaka, Berlin'de yer alan Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Karşılaşma, TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Ay-yıldızlılarda Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder dışında eksik yok.

26 maçta Almanya'ya karşı 6 galibiyet

Türk Milli Takımı, tarihinde Almanya ile 26 maça çıktı. Bu maçların 13'ünü Batı Almanya'ya karşı oynayan Türkiye, 5 defa Doğu Almanya ile karşılaştı. Milliler, iki ülke arasındaki sınırların kalkmasının ardından birleşen Almanya ile de 8 maça çıktı. Almanya ile karşılaştığı maçlardan 6'sını kazanan Türkiye, 15 mağlubiyet aldı. 5 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı.

Almanya'ya kaç gol attık?

Batı Almanya filelerine 7 gol gönderen A Milli Takım, kalesinde 38 gol gördü. Doğu Almanya kalecilerini 10 kez avlayan ay-yıldızlılar, sadece 5 gol yedi. Almanya Milli Takımı ile oynanan maçların 4'ünde yenilen Türkiye, 2 galibiyet alabildi.

Julian Nagelsmann: "Vincenzo Montella ile birlikte oyun tarzları biraz değişti"

Almanya'nın hocası Julian Nagelsmann, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında Türkiye'yi övdü. Leroy Sane ile birlikte basın mensuplarının sorularına yanıt veren Nagelsmann, "Vincenzo Montella ile birlikte oyun tarzları değişti. Bütünüyle değişmedi yine de. Derinlemesine iyi koşular yaptıklarını görüyoruz. Hırvatistan'ı yendikleri maçta bunu gördük. Maçın ilk dakikalarında duygusallıkla pres yapacaklardır. Açık oyun oynayacaklar. Zaten cesur bir oyun tarzları var." ifadelerini kullandı.

İlkay Gündoğan'ın Almanya'yı tercih etmesi

Türk kökenli Alman futbolcu İlkay Gündoğan için özel bir maç olacağını vurgulayan Nagelsmann, "Anne ve babası Türkiye'de yaşıyor. Özel anlar yaşayacak. Türk kökenli bazı oyuncuların Almanya'yı tercih etmeleriyle ilgili çok soru geliyor. Bu kişisel bir karar." dedi.

Yorumlar (0)