Mustafa Cengiz: Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, düzenlenecek olan seçimin Galatasaray’ın test seçimi olacağını söyledi. Bununla beraber Cengiz, deneyimli teknik direktör Fatih Terim’in kendisini başkan üstü olarak gördüğünü söyleyerek, “Biz sadece tedarikçiyiz.” şeklinde konuştu.

SPOR 21.05.2021, 18:56 22.05.2021, 17:59
Mustafa Cengiz: Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’den önemli açıklamalar geldi. Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenmiş olan basın toplantısında Mustafa Cengiz teknik direktör Fatih Terim ve düzenlenecek olan seçimle ilgili gündem oluşturan söylemlerde bulundu.

İşte Mustafa Cengiz’in açıklamaları…

“Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda da şampiyon olamadık. Bu kez ikinci defa kendi rekorumuzu egale edip averajla şampiyonluğu kaybettik. Komedi gibiydi ama kaybettik.

Birinci seçimi almamıza karşın tepki seçimindendir. Geçmiş başkana bir tepki vardı. Kuruldakilerin yüzde 50’si beni tanımıyordu, öteki yarısı bilir. O tepki oylarıyla seçimi kazandım ve söz verdim. Şampiyon da olsam seçime gideceğimizi söyledim.”

“Bu seçim Galatasaray’ın test seçimi olacak”

“Bu seçim Galatasaray’ın test seçimi olacak. Galatasaray fedakar mı, vefalı mı bunlar test edilecek.”

“Kimseden oy istemedim”

“Ben hiç kimseye oy atın diye bir söz söylemem. Bana oy atmaları yönünde bir telkinim olmadı. Yalnızca finansal bir destek istedim. Abdurrahim Albayrak’tan en büyük destek geldi.”

“Fatih Terim’e yanlış aktarmışlar”

“Sevgili Fatih Terim’e Amerika’ya, Bodrum’a giderken bize vergi ödetiyor.’ diye bir sözüm olmadı. Kendisine yanlış şekilde aktarılmış. Kendisi de beni arayarak bunu sormadı.”

“Futbolculara borcumuz bulunmuyor”

“Futbolculara herhangi bir borcumuz bulunmuyor, bunu da söylemek isterim.

İki futbolcumuzda problem vardı. Bir tanesini ihraç ettik, yönetime hakaretleri olduğu için. Kötü oynadığından ihraç etmedik. Taraftarlara kalsa bir an önce gönderin diyorlardı. Aynı taraftarların bir bölümü ‘Ne için gönderdiniz?’ şeklinde konuştu.

“Fatih Terim kendisini başkan üstü görüyor”

“Fatih Terim hoca kendisini başkan üstü görüyor fakat biz yalnızca tedarikçiyiz.”

“Cengiz’den olay gönderme”

“Çok başarılı, Sayın Ünal Aysal’ın döneminde 28 kupamız oldu. Toplamda 30 kupamız var. Bunlar hiç söylenmiyor.

Bir tanesini Tudor’un takımıyla beraber yaptık diyorlar. Birini hocamız yaptı. Bizim bir katkımız yok. Nijerya hükümeti paraları verdi...”

“Tarihteki en iyi savunmayı yaptınız şeklinde konuştular”

“4 sene bizim Avrupa kupalarına katılmamız yönünde izin verdiler. O bize, 2 senede yaklaşık olarak 80 milyon Euro bir katkı getirdi. Bunun yan gelirleriyle beraber 100-120 milyon Euro olabilir. Çünkü marka değeriniz artış gösteriyor.”

“Tarihin en iyi savunmasını yaptınız dediler, özel olarak. 70 yaşın üzerindeki adamlar 3.5 saat oturup bizi dinlediler. Böyle bir şey olamaz. Tarihlerinde ilk kez, bir takıma ikinci kez ceza vererek yapılandırma anlaşması yaptı.

Sevgili Aziz Yıldırım diyordu: ‘UEFA’yı karıştıracağım.’ UEFA, darmaduman oldu.”

“PSG ve Real Madrid maçlarında utandım”

“Maalesef ki başarılı olamadık. Yalnız aklıma gelen ve çok ağrıma giden bir şey var. PSG ve Real Madrid maçlarında aralarda içeriye girmedim. Taraftarlardan utandım. Bunu biz hak etmedik, dedim.”

“Taraftarlardan özür diliyorum”

“Taraftarlardan özür diliyorum. İki kupada da başarılı olamadık. Ya forvet ya orta saha ya da defans yoktu. Ancak defans yok denen takım en az golü yedi. Forvet yokken en çok golü attık.

Beni eleştirin fakat hakaret etmeyin. Tek bir hakaretimi göremezsiniz benim. Her konuşmama teşekkürle başladım.

Abdurrahim Albayrak ile her ay 200-300 bin veriyoruz biz. Hanım şimdi bunu bilmiyordu, duymuştur. Başkan adayları ceplerini hazırlasınlar. Fatih Hoca diyor ya…”

“Üç liste vermiş ve o üç liste seçime girebilir. Tüzükte açık, tam okumuyorlar. ‘İptal’ yazıyor. Bunu biz değerli hukukçularla konuştuk zaten. Günlerce konuştuk. Sorumluluk sahibiyiz biz. Seçime girmeyeceğimi ilan ettim ben zaten.

Sen niye iptal değil de erteleme istiyorsun? Erteleme olduğunda ne olacak? Üç liste girecek. Öbürünün bir hakkı bulunmuyor. Son anda Işın Çelebi liste verdi, giremeyecekti. Başka değerli bir arkadaşımız aday olacak. Beni mahkemeye verseler neden iptal etmedin derler.”

“Bu gece hastanede yattım. ‘Kendisini acındırıyor başkan’ diyorlar. İnsanın vadesi vardır, ne zaman geleceği belli değildir. Albert Camus’u okursanız eğer o hiçliğe vurdu. Hiççilik nihiliste vurursa da dünyada boşa düşersiniz.”

Ceyhun Gülselam sözleri…

“Eski yönetimden kaynaklanmış olan çok fazla faiz bulunuyordu. Bunu büyük ölçüde kapattık. Ceyhun Gülselam’ın menajerinin parasını verdik ve tahtamız kapandı. Şok olduk.”

Düzeltme notu geldi

“Ceyhun Gülselam haciz koydurtmadı, şimdi düzeltem notu geldi. Ceyhun’u çok seviyoruz biz. Karakterli bir çocuk. Menajeri haciz koydurdu, kendisi değil.

Bir tane doğru dürüst troll hesap yok beni savunan. Benim yok! Keşke yapsaydım, diyorum bazen içimden. Kolayca yapmam, yapamam ama. Bugüne kadar belli olurdu zaten yapsam. Beni savunan kişilere de troll demişler. Kim beni savunmuş onu da zor bulduk.

Başkanına küfreden bir taraftar kitlesi bizi yüceltmez, aksine batırır ve bitirir. Çoğunluğunun rakip takım trollerinin olduğunu biliyoruz. Birçoğu Galatasaraylı değil. Öbürlerini bilemem.”

“Hıncal ağabey ve Erman Toroğlu’na teşekkür ederim”

“Devamlı olarak dava açıyoruz. Medya kuruluşları, kurumlara… Bu bilinsin. Doğru yazanlara teşekkür ediyorum. Hıncal ağabeye, Erman Toroğlu’na teşekkürlerimi iletiyorum. Ne için? Bizim tek isteğimiz moral. Biz gazla çalışıyoruz, haberiniz yok.”

Batının en büyük özeliklerinden bir tanesi de hoşgörü. Doğru eleştiriyorsa, yanıt ver, ara ve açıkladı. Bizde direkt hüküm var, arama yok. Yahu demedim. Aç bana bir sor. Nasıl dedim, ne dedim. Doğruyu gör. Cümleler aktarıldığında yanlış aktarılabiliyor.”

“Galatasaray Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu”

“İtibar olarak, sayısal olarak, güç olarak ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu ve spor kulübü Galatasaray’dır.”

“Güneş çatısı kuruyoruz”

“Hiç bahseden var mı, güneş çatısı kuruyoruz. 25 yıl boyunca 100 milyon TL’nin üzerinde bir katkısı olacak. İzinler bitti, inşasına da başlanacak.

Önce devlet ve millet ardından Galatasaray ve ailem gelir benim için.

Her kurulu istifaya çağırıyor, Türkiye Futbol Federasyonu’nu istifaya çağırmıyor diyorlar. Nereden biliyorsunuz, haberiniz var mı? Çok değerli üyeler bulunuyor TFF’de. Medet bekliyorum. Bir olayımız var, ona karar vermeleri gerekiyor.

“Orada benim tanıyıp bildiğim dürüst insanlar bulunuyor. Bir an önce onların bir kulübün başvurusunu ilan etmeleri lazım.”

Yorumlar (0)