Milli sporcu Derin Toparlak tarih yazdı

Milli sporcu Derin Toparlak, Kolombiya'nın Santa Marta şehrinde düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5000 metre su üstü yarışında dünya şampiyonu oldu.

SPOR 26.09.2021, 01:05
Milli sporcu Derin Toparlak tarih yazdı

TSSF (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Toparlak, 5000 metre su üstü mücadelesinde rakiplerini bir bir geride bırakarak altın madalyaya uzandı.

Antrenör Canberk Babaoğlu'nun da eşlik ettiği milli sporcu, paletli yüzme açık su yarışlarında ülkemiz tarihindeki ilk dünya şampiyonluğuna da imza atmış oldu. Milli sporcu, 2019'da da açık suda 6000 metre su üstü kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmuş, paletli yüzmede ilk uluslararası başarının altına imza atmıştı.

1500 metrede de dünya şampiyonu olmuştu

Toparlak, bu sene Rusya'da düzenlenen Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye tarihindeki ilk dünya şampiyonluğunu 1500 metre su üstü havuz etabında elde etmişti.

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen TSSF Başkanı Şahin Özen, milli sporcuyu dünya şampiyonluğu başarısı sebebiyle kutladığını söyledi.

Büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını anlatan Özen, "Derin'in bu sene Rusya’dan sonra elde ettiği ikinci dünya şampiyonluğu. Sualtı topluluğu ailemiz ve Türkiye adına çok gururlu ve mutluyum. Derin'in ailesi, spor kulübü başta olmak kaydıyla bizleri her daim destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'ne yine bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." sözlerini sarf etti.









Yorumlar (0)