Kulüpler Birliği'nden 'birlik ve beraberlik' mesajı

Kulüpler Birliği Vakfı, kulüplerin siyasi kurumlar olmadıklarına, futbolun beraberlik ve birlik ortaya koyulacak alanlar olması gerektiğine yönelik açıklamada bulundu.

SPOR 27.02.2023, 19:44
Kulüpler Birliği'nden 'birlik ve beraberlik' mesajı

Vakfın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Başta futbol olmak kaydıyla sporcunun ve sporun gelişimine katkı vermek, uluslararası maçlarda Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil etmek, taraftarlarımızın ve sporseverlerin gururlanacağı takımlar kurarak sportif kalitesi ve seyir zevki yüksek karşılaşmaların oynandığı rekabetçi ligler oluşturmak kulüplerimizin öncelikli amacı ve faaliyet alanıdır. Kulüpler siyasi kurumlar olmadıkları gibi politik tartışmaların parçaları da değillerdir. Bugüne değin olduğu gibi bundan böyle de spor haricinde herhangi bir alandaki tartışmaların parçası haline gelmek istemiyoruz." denildi. 



"Sportif performansımızla konuşulmak istiyoruz"

Kulüplerin, deprem felaketinde milletin ve devletin yanında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Futbolseverler bakımından statlar ırk, din, dil, siyasi görüş ayrımının olmadığı; yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, beraberlik ve birlik kuvvetinin ortaya koyulacağı yerler olmalıdır. Bütün kulüplerimiz, Türkiye'yi ilgilendiren hassas konularda bir an dahi tereddüt etmeksizin tavrını açıkça ortaya koymuş; yaşadığımız son felakette de takdire şayan bir biçimde milletimizin ve devletimizin yanında olmayı temel vazife bilmiştir. Bu zor dönemde kendi aramızda olan rekabeti bir kenara bırakarak bütün kulüp yöneticileri ve taraftarlar olarak buluşup milletimizin acısını az da olsa dindirebilmek amacıyla renk fark etmeksizin var kuvvetimizle çalıştık ve çalışmayı sürdürüyoruz. Bununla beraber müsabakalarda da afetzede yurttaşlarımız için çok büyük bir dayanışma ortaya konulmuştur. Kulüpler olarak yalnızca sportif performansımızla konuşulmak ve yeşil sahadaki rekabetimizle ilgilenmek istiyoruz."



"Bütün renklerimizle, var kuvvetimizle"

Birleşme mesajına yer verilen açıklamada, "Kulüpler Birliği olarak milletin devletine, devletin milletine en çok gereksinimi olduğu, asrın felaketini yaşamakta olduğumuz günlerde ayrışma değil birleşmenin yanında olmamız gerektiğini görev kabul ettiğimizin altını çiziyoruz. Futbolun muazzam kuvvetini bu acılı günlerimizde milletçe beraberlik ve birliğimizi çok daha arttırmak, afetzedelerin yaralarını sarmak ve devletimize destek vermek için kullanmanın tam vaktidir. Çünkü acımız, her çeşit günlük siyasi tartışmaların çok üzerindedir. Türkiye'ye bir defa daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Pek çok futbol kulübü de bahse konu açıklamayı, "Bütün renklerimizle, var kuvvetimizle." mesajıyla yeniden paylaştı.

Yorumlar (0)