Afetzedelere helikopterle yardım ulaştırıyor

İstanbul'daki Dördüncü Kara Havacılık Alayı'nda görev yapan Kara Pilot Yarbay Burcu Akdemir, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin akabinde sürdürülen faaliyetler çerçevesinde yardım uçuşlarına iştirak ediyor.

YAŞAM 27.02.2023, 20:18
Afetzedelere helikopterle yardım ulaştırıyor

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından Türkiye'nin dört bir köşesinden takviye edilen hava aracı ve askeri personeller, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda yer alan Helikopter Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla yardım sevkiyatına destek sunuyor.

Afetin ilk günlerinde zamana karşı yarışta hasta ve yaralı afetzedeleri taşıyan Akdemir de Sikorsky S-70 tipi bir helikopterle yardım sevkiyatında görev yapıyor.



"Örnek olabiliyorsak ne mutlu"

Yarbay Akdemir, basın mensuplarına, kuru gıda, çadır gibi gereksinim malzemelerinin bir yerde toplandıktan sonra helikopterlerle nakledildiğini dile getirdi.

TSK'nın, hava kuvvetiyle ilk günden beri deprem çalışmalarına destek verdiğini kaydeden Akdemir, "Bu görevler ilk zamanlarda ağırlıklı olarak hasta ve yaralıların tahliyesi amaçlı yapılıyordu. An itibarıyla daha çok lojistik çalışmalar icra ediyoruz." diye konuştu.

Akdemir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin muhtelif birimlerindeki erkek ve kadın personelin aynı olduğuna dikkat çekerek, kadın pilot olmaya ilişkin, "Bu bizim için oldukça normal, doğal. Bu hususta elbette ki Türk kadınlarına örnek olabiliyorsak, aynı koşullarda, aynı misyonları, aynı desteği verebildiğimizi yansıtabiliyorsak ne mutlu bize." dedi. 

Uçuş kaskı taktıklarından dolayı yurttaşların erkek veyahut kadın pilot olup olmadıklarını fark edemediğini dile getiren Akdemir, uçuşun ardından kadın olduğu öğrenildiğinde yurttaşların çok gurur duyduğunu ve duygulandığını aktardı.



"Yararlı olabildiğimiz için mutluyuz"

Akdemir, helikopter çalışmalarında vatandaşlarla iç içe çalıştıklarını söyleyerek, "Malzemelerin nakli esnasında onlardan aldığımız tepkiler, onların müspet geri bildirimleri bizler için çok değerlidir. Hasta ve yaralı nakli yapan personeller için bizzat taşıdığı insanların bu kadar kuvvetli destek verebildiğini görmek, direkt temasta bulunabilmek, iyileştiklerini, iyi koşullara ulaşabildiklerini öğrenmek gerçek anlamda çok güzel his diyebilirim." şeklinde konuştu.

Afet bölgesindeki görevinin diğerlerinden çok farklı olduğunu vurgulayan Akdemir, pek çok arkadaşının gelmek adına gönüllü olduğunu belirtti. 

Akdemir, askeri personelin bizzat destek veren, çalışmalara katkı sağlayan kişi olmak istediğini kaydederek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Her birimiz bu çalışmada bir işin ucundan tutabildiğimiz, yararlı olabildiğimiz için gerçek anlamda çok mutluyuz. Yarar sağlamak bizleri tatmin ediyor. Diğer misyonlarımızdan bence farklı olan kısmı budur. An itibarıyla burada doğan gereksinime yararlı olmanın çok farklı bir duygusal tarafı var."

Yorumlar (0)