Bakan Kasapoğlu'ndan tribünlerdeki tezahüratlara dair açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Spor sahaları siyaset yeri ve siyaset üretme merkezleri değildir. Sporu siyasete karıştırmanın birlik ve beraberliğe ket vurmak dışında bir neticesi de yoktur." dedi.

SPOR 27.02.2023, 16:24 28.02.2023, 16:08
Bakan Kasapoğlu'ndan tribünlerdeki tezahüratlara dair açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Süper Lig'de yaşanan tribün olaylarına ilişkin konuştu. Kasapoğlu, açıklamalarında, spor müsabakalarının siyaset üretme merkezi olmadığını ifade ederek, provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceklerini kaydetti.

"Renk, forma ve arma fark etmeden gönüller beraber hareket etmiştir"

Kasapoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Ülkemiz ve milletimiz, tarihteki en büyük felaketlerinden birini yaşamaktadır ve bu dönemde yaralarımızı sarmak için sarsılmaz bir irade ortaya koyulmuştur. Geride bıraktığımız 3 hafta bizlere kesin bir şekilde göstermiştir ki bu topraklar iyi günlerin mutluluğunu beraber paylaştığı gibi kötü günlerden de beraberce çıkmayı başaracaktır.

Yaşanan büyük felaketin ilk günü itibarıyla spor dünyası tek yürek olmuştur. Bu zorlu süreçte sporun birleştiren bir köprü olma misyonunu da en güçlü şekilde yerine getirmiştir. Spor camiası topyekün bir iyilik yarışının içerisinde yer almıştır ve arma, renk ve forma fark etmeden gönüller beraber şekilde hareket etmiştir. Bu gösterilen örnek duruş, sporun, bir yönüyle rekabet olduğunu ancak temelinde bir dostluk ve kardeşlik barındırdığını bütün dünyaya göstermiştir."

"Provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz"

Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhuyla sporun bu iyileştiren gücüne ve depremin yaralarını sarmaya devam ettiğimiz müddetçe daha da çok ihtiyaç olacaktır.

Fakat her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kimi çıkar gruplarının boş durmadığı ve bütün kulüpler ve spor kulüpleri tek yürek olurken, kimilerinin maksatlı provokasyonlara da giriştiği görülmektedir. Spor sahaları siyaset merkezleri değildir. Sporu siyasete ortak etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka sonucu yoktur. Yaşanan acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmayı sürdüreceğiz ve provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz."

Yorumlar (0)