Soylu'dan tribünlere gözdağı: "Böleriz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen istifa sloganları hakkında açıklamada bulundu. "Hodri meydan" diyerek tribünlere gözdağı veren Soylu, "Mesaimize bölmeye kalkmasınlar. İsterlerse mesaimizi böleriz. Güvenlik söz konusu olunca kalkanlarımızı kaldırırız." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 27.02.2023, 08:10 Hakan Öksüz
Soylu'dan tribünlere gözdağı: "Böleriz"

Spor Toto Süper Lig'de önce Fenerbahçe-Konyaspor, ardından da Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında tribünlerden hükümete yönelik yükselen "istifa" sloganları gündeme oturdu. Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen istifa sesleri, hükümet cephesinin tepkisini çekti.

"Spor dünyasını siyaset meydanına çevirmesinler"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada tribünlere gözdağı verdi. Siyaset yapmak isteyenler için seçimlerin yaklaştığını ve isteyen herkesin meydanlara çıkarak siyaset yapabileceğini kaydeden Bakan Soylu, "Spor dünyasını siyaset meydanına çevirmesinler. Seçimde millet zaten kararını verecek." ifadelerini kullandı.

"Güvenlik söz konusu olunca kalkanlarımızı kaldırırız"

Bazı kişi ve grupların karmaşa çıkarmaya çalışabileceklerini belirten Soylu, "Deprem meselesine gömüldüğümüzü mü zannediyorlar? Güvenlik söz konusu olunca kalkanlarımızı kaldırırız. İnsani bir mesele yürütmeye çalışıyoruz. Bu işin mühendisliğine ve koordinasyonuna soyunan bazı adamlara ülkenin geleceğini karartma hakkı vermeyiz. Mesaimize bölmeye kalkmasınlar, millete haksızlık etmiş olurlar. Hodri meydan. Eğer yine de isterlerse biz de mesaimizi böleriz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)