Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden ayrıldı

Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor futbol karşılaşmasında tribünlerden 'istifa' sloganlarının atılmasını 'şuursuzluk ve sorumsuzluk' olarak adlandırdı. Bahçeli, "Tüm kulüp başkanlarının maçların ya seyircisiz ya da gerekli önlemlerin alınarak oynanması konusunda gerekli ve acil adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir." dedi. Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmasında da 'istifa' sloganları atılması üzerine Bahçeli, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden istifa etti.

SİYASET 26.02.2023, 19:57 26.02.2023, 22:04
Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden ayrıldı

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) lideri Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ülkemizin son asrın en büyük deprem felaketleriyle mücadele verirken, Fenerbahçe-Konyaspor futbol karşılaşmasında tribünlerden 'istifa' sloganlarının atılmasını 'şuursuzluk ve sorumsuzluk' olarak adlandırdı.



"Konunun takipçisiyiz"

Bugün, Beşiktaş-Antalyaspor ile Galatasaray-Alanyaspor takımları arasında oynanacak olan maçlarda da aynı 'istifa' seslerinin çıkması durumunda, kulüplerin tuzağa düştüğünün, oyuna geldiğinin netlik kazanmış olacağını kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Partimiz, depremde yaşamını yitirmiş insanlarımıza yapılan saygısızlığı, Türkiye'nin böylesi acılı ve hassas günlerinde sporun kirli siyasete alet edilişini şiddetle kınamaktadır. Tüm kulüp başkanlarının maçların ya seyircisiz ya da gerekli önlemlerin alınarak oynanması konusunda gerekli ve acil adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Partimiz, hususun takipçisidir. Türk futbolunu rezalet ve zillete mahkum etmek isteyenlere sessiz durmak, alttan almak, göz yummak geldiğimiz son aşamada asla mümkün değildir."

Beşiktaş üyeliğinden ayrıldı

Bahçeli, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden istifa etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Deprem sonrası futbol karşılaşmalarını seyretme bahanesiyle taraftarları tahrik eden bazı eylemler, milletimize ve şehitlerimize büyük bir saygısızlıktır. Bugün oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçında da deprem şehitlerimizi hedef alan sistemli saygısızlık Beşiktaş'a ve taşıdığı milli manevi değerlere hiç yakışmamıştır. Sayın Bahçeli, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrılmıştır."

Yorumlar (0)