Fenerbahçe'den Trabzonspor'a yönelik suç duyurusu!

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçında açılan pankart nedeniyle kulübe ve sorumlularına yönelik suç duyurusunda bulundu.

SPOR 03.05.2022, 19:44 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'den Trabzonspor'a yönelik suç duyurusu!

Trabzonspor, Süper Lig'de cumartesi günü evinde ağırladığı Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Bordo mavililer, maçın bitiş düdüğüyle şampiyonluğunu ilan etti. Tribünlerde açılan bir pankart ise geceye damga vurdu. Pankartta teknik direktör Abdullah Avcı'nın tuttuğu tüfeğin ucuna konulmuş bir kanarya görseli vardı. 

Fenerbahçe'nin sembolü olan kanaryanın tüfeğin ucuna konulmasına sert tepki veren sarı lacivertli yönetim, Trabzonspor Kulübü'ne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılığa sunulan dilekçede 3 Temmuz 2011 günü FETÖ mensubu teröristler tarafından Fenerbahçe aleyhine başlatılan bir operasyonun varlığının kanıtlandığı aktarıldı. Fenerbahçe'nin bu süreçte mağdur olduğu ve 2010-2011 Süper Lig şampiyonluk kupasının ellerinden alınmaya çalışıldığı kaydedildi. 

4 Nisan 2015'te ne olmuştu?

3 Temmuz günü Fenerbahçe aleyhine başlatılan karalama kampanyasının FETÖ mensupları tarafından organize edildiğinin kanıtlandığı bildirildi. O günden itibaren Fenerbahçe'ye karşı çok sayıda nefret suçunun işlendiği belirtilen açıklamada, 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon sınırları içinde Fenerbahçe takım otobüsünün kurşunlandığı hatırlatıldı. Bu terör suçunun fail ya da faillerinin halen daha bulunamadığı kaydedildi.

"Pankart, terör saldırısına atıfta bulunuyor"

Son olarak ise önceki cumartesi günü oynanan Trabzonspor-Fraport TAV Antalyaspor maçında tribünlerde açılan pankarttan bahsedildi. Pankartın Fenerbahç'ye hakaret etme amacıyla hazırlandığı ve 2015 yılında yaşanan kurşunlama olayına atıfta bulunduğu iddia edildi. Açılan pankart nedeniyle Trabzonspor Kulübü ve pankartı hazırlayan kişilerin soruşturulması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)