11 yıllık tartışma: Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan sert mesajlar

Bu hafta şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Trabzonspor’un şampiyonluk otobüsünün üzerinde ‘8. şampiyonluk’ ibaresinin bulunması, sarı-lacivertli camianın tepkisini çekti. Sert bir açıklama yayımlayan Fenerbahçe’ye, Trabzonspor yönetim kurulu da aynı sertlikte yanıt verdi.  

SPOR 29.04.2022, 12:12 29.04.2022, 13:16
11 yıllık tartışma: Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan sert mesajlar

Bu hafta karşılaşacağı Antalyaspor maçından 1 puan dahi çıkarması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Trabzonspor’un şampiyonluk otobüsü görücüye çıktı. Şampiyonluk otobüsünde en dikkat çekici nokta ise 2010-2011 sezonuna atıfta bulunarak ‘8. şampiyonluk’ vurgusu oldu. Basına sızan fotoğraflara Fenerbahçe yönetimi ve sarı-lacivertli taraftarlardan sert tepki geldi. 

“Bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur”

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, Trabzonspor için, “Son şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda kazanmış kulüp” olarak bahsedildi. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, “Sezonun sonuna doğru yaklaşırken, camiamızın kırmızı çizgisi konumunda bulunan bir sezonun, birileri tarafından manipüle edilmeye çalışması üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur” ifadeleri kullandı. 

“Bu dosyanın kumpas olduğu ilk gün gibi bugün de apaçıktır”

Fenerbahçe’den yapılan açıklamanın devamında, “3 Temmuz 2011 tarihinde, Fenerbahçe hedefe alınarak tasarlanan operasyonun kumpas olduğu ilk günden itibaren ortadaydı. Fenerbahçe camiası olarak bunu başkanından sıradan bir taraftarına kadar her alanda dile getirdik. FETÖ’cü polisler tarafından hayata geçirilen, FETÖ’cü medya mensupları tarafından savunulan, FETÖ’cü savcılar tarafından hazırlanan bu dosyanın kumpas olduğunu ilk gün olduğu gibi bugün de apaçıktır” denildi. 

“Davalarla ve yargılamalarla bu süreç adeta komediye dönüşmüştü”

FETÖ tarafından Fenerbahçe’nin kuşatma altına alındığı vurgulanan açıklamada, “FETÖ elebaşlarının tasarladığı kurgu davalarla ve yargılamalarla, bu süreç adeta komediye dönüşmüştü. 3 Temmuz’da Fenerbahçe’ye yönelik başlatılan kumpasın Balyoz’dan, Ergenekon’dan, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden bir farkı yoktur. 27 Aralık 2021 tarihinde alınan karar, hepimiz için zaferdir, Türkiye Cumhuriyeti için ise yargının ve emniyetin terör örgütlerinden temizlenmiş olduğu anlamı taşımaktadır” ifadeleri kullandı. 

“FETÖ’nün en güçlü olduğu süreçte büyük bir mücadele örneği sergileyen Fenerbahçe, gerektiğinde vatanı için her şeyini feda edeceğini herkese göstermiştir”

2010-2011 sezonunda kazanılan şampiyonluğun büyük bir emek ürünü olduğu belirtilen mesajda, “Alın terimizle, emeğimizle, mücadelemizle kazandığımız şampiyonluğumuzu görmeyen gözler, duymayan kulaklar ne yazık ki hala bulunmaktadır. FETÖ’nün en güçlü olduğu süreçte büyük bir mücadele örneği sergileyen Fenerbahçe, gerektiğinde vatanı için her şeyini feda edeceğini herkese göstermiştir. 10 Temmuz 2011 tarihinde tek başına bırakılan kulübümüzü savunmak için köprüye yürüyen taraftarlarımızın, 15 Temmuz 2016’da vatanımızı korumak için sokağa çıkan kahramanlarımızdan hiçbir farkı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi. 

“3 Temmuz kumpasını kabul etmemek, FETÖ’yü meşrulaştırmaktır”

Trabzonspor’dan gelen bu hamlenin ‘şizofrenik’ olarak tanımlandığı açıklamada, “En son 1983-1984 sezonunda şampiyonluk kazanmış bir kulübün yetkilileri, alın terimizle elde etmiş olduğumuz 2010-2011 şampiyonluğumuza yönelik şizofrenik tavır takınarak söylemlerde bulunmaya devam ediyorlar. Bu tarz yaklaşımlara karşı ilgili birimlere ‘müdahale edin’ talebimiz olmuştur. Trabzonspor tribünlerinde, otobüslerinde bu tür girişimlere müsamaha gösteren TFF yetkililerine, bu yetkilileri hala görevlendiren TFF’ye, ilgili kulübün bulunduğu büyükşehir belediyesine ve bahsi geçen kulübün sorumlularına sesleniyoruz. 3 Temmuz’un kumpas olduğunu kabul etmemek, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya çalışan FETÖ’nün varlığını meşrulaştırmaktan, halkı ayrımcılığa sürüklemekten başka hiçbir anlam taşımaz” denildi.

İslam Çupi’nin sözü hatırlatıldı 

Fenerbahçe’den yapılan açıklamanın son bölümünde İslam Çupi’nin de bir sözü hatırlatılarak, “Fenerbahçe büyüklüğü ne kupa büyüklüğü, ne de şampiyonluk büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz” ifadelerine yer verildi. 

Trabzonspor’dan ‘hırsızlık’ vurgusu

Fenerbahçe’nin sert açıklamasına Trabzonspor’dan da yanıt geldi. Fenerbahçe’ye bir örnekle göndermede bulunan bordo-mavili kulüp, yaptığı açıklamada, “Bergama’dan çalınan Zeus Sunağı, Almanya’nın başkenti Berlin’de sergilenmektedir. Ama bu durum, onun çalınmış olduğu ve asıl ait olduğu yerin Anadolu olduğu, çalanın da hırsız olduğu gerçeğini asla değiştirmez” denildi. 

Yorumlar (0)