Film gibi olay: Sevgilisinin önünde küçük düşünce kurşun yağdırdı

Sevgilisinin önünde küçük düşürüldüğünü iddia eden genç ertesi sabah, etrafa kurşun yağdırdı.

GÜNDEM 21.04.2024, 13:26 Buse Önder
Film gibi olay: Sevgilisinin önünde küçük düşünce kurşun yağdırdı

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi'nde Emircan A. (20), geçtiğimiz günlerde kız arkadaşını evinden aldıktan sonra yaşanan bir olayın ardından mahallede gergin anlar yaşandı. Emircan A., sevgilisini evine götürdükten sonra sokakta motosikletiyle ara gaz vererek gürültü yapmıştı.

Ancak bu hareket, bina sakinlerinin tepkisini çekti. İddiaya göre, gürültüden rahatsız olan bina sakinleri, Emircan A.'ya küfür ederek genç adamı kovdu. Emircan A., yaşananları içine sindiremeyerek ertesi gün sabaha karşı bir arkadaşını da yanına alarak motosikletiyle tekrar sokakta göründü.

7 el ateş etti

Emircan A., bu sefer binanın önünde durduktan sonra silahını çıkararak binaya 7 el ateş etti. Yaşanan silahlı saldırı sonrasında, panik içinde olan bina sakinleri dışarıya çıktı. Emircan A., motosikletiyle olay yerinden hızla uzaklaşırken, çevredeki insanlar şaşkınlık içinde kaldı.

Birçok suçtan aranıyordu

Polis ekipleri, güzergah üzerindeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Yapılan incelemede, saldırganın olaydan sonra Şişli Okmeydanı semti Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ne gittiği tespit edildi.

Plaka sorgusu yapıldığında, motosikletin 12 farklı suçtan kaydı bulunan Emircan A.'ya ait olduğu belirlendi. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, Emircan A.’yı evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda, olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ile kask ele geçirildi.

İfadesi ortaya çıktı

Emniyete götürülen Emircan A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede “mala zarar verme” ve “Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırgan Emircan A. ifadesinde, kız arkadaşını eve bırakırken motosikletin ses çıkartması nedeniyle binadakilerin kendisine küfür ve hakaret ettiğini, bu durumun kız arkadaşı önünde kendisini küçük düşürdüğünü belirterek yaşananları gururuna yediremediğini ve bu nedenle binaya ateş açtığını söyledi.

Yorumlar (0)