Zelenski'den Rusya'ya "Hitler" yanıtı: Aldıkları dersi unutmuşlar!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un kendisine Nazi yakıştırması yapmasına tepki gösteren Ukrayna lideri Zelenski, "Görünen o ki 2. Dünya Savaşı'ndan alınan dersler, Rusya'nın hafızasından silinmiş." dedi.

DÜNYA 03.05.2022, 20:22 Hakan Öksüz
Zelenski'den Rusya'ya "Hitler" yanıtı: Aldıkları dersi unutmuşlar!

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ediyor. Her iki taraf da birbirine ağır suçlamalar yöneltiyor. İki ülkeyi ortak bir zeminde buluşturma çabaları şimdiye kadar işe yaramadı.

Lavrov ne dedi?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna lideri Zelenski'ye yönelik Hitler yakıştırmasında bulundu. 

İtalyan basın organlarına konuşan Lavrov, "Zelenski, kendilerine yönelik Nazi yakıştırmasını kabullenmiyor. 'Ben zaten Yahudi'yim, nasıl Nazi olabilirim?' diyor. Unutulmasın ki Hitler'in bile Yahudi kökenleri vardı. Dolayısıyla Zelenski'nin konuya ilişkin yanıtı tamamen geçersiz."  dedi.

Zelenski: "2. Dünya Savaşı'ndan aldıkları dersleri unutmuşlar"

Sergey Lavrov'un açıklamaları, dünya kamuoyundan yoğun tepki topladı. Lavrov'un açıklamalarını eleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Bu açıklamalar tek kelimeyle korkunç. Onun iddiasına göre en büyük Yahudi karşıtları, yine Yahudilerin kendileri. Bu gizli bir Yahudi düşmanlığıdır. Görünen o ki 2. Dünya Savaşı'ndan alınan dersler, Rusya'nın hafızasından silinmiş." ifadelerini kullandı. 

İsrail: "Rusya bizden özür dilemeli"

Lavrov'un açıklamaları İsrail'in de tepkisini çekti. Rusya'nın İsrail büyükelçisi, dışişleri bakanlığına çağırıldı. Söz konusu açıklamaların kabul edilemez olduğunu kaydeden İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, "Bizden özür dilemeleri gerekiyor." dedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile İtalya Başbakanı Mario Draghi de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un açıklamalarının fazla abartılı olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)