Fenerbahçe'den Trabzonspor tepkisi

Fenerbahçe Spor Kulübü, ligin 34'üncü haftasında oynanan Adana Demirspor-Trabzonspor karşılaşmasındaki hakem yönetimini eleştirdi ve 2021-22 sezonunun skandallarla anılacağını öne sürdü.

SPOR 24.04.2022, 00:40 24.04.2022, 16:46
Fenerbahçe'den Trabzonspor tepkisi

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, 'Bu sezon, yarışla değil skandallarla hatırlanacaktır' başlığı ve 'SkandalLig' etiketi kullanıldı. 

"Diyecek söz bulamıyoruz"

Lider bordo-mavililerin 3-1 kazandığı Adana Demirspor mücadelesinin hakem heyetinin ortaya koyduğu yönetimin 'skandal' olarak tanımlandığı açıklamada, şöyle denildi:

"Süper Lig'de bu sezon boyunca birçok defa tanık olduğumuz şekliyle tarihe bir iz bırakan imajına yaraşır, emsali görülmemiş final haftalarından geçiyoruz. Bütün futbol sezonu süresince meydana gelen skandallar silsilesi, Adana Demirspor-Trabzonspor maçında başta Yaşar Kemal Uğurlu olmak kaydıyla hakem grubunun yönetim şekliyle taçlanmıştır. Bütün futbol kamuoyunun gözlerinin önünde meydana gelen ve geçtiğimiz her gün dozu sürekli artan skandallara ilişkin dile getirecek söz, kaleme alacak cümle bulamıyoruz."

"Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz"

Sezon içerisinde TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) ve MHK'da (Merkez Hakem Kurulu) meydana gelen gelişmelere de değinilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"2021-22 sezonu, yarışın adil bir rekabetle değil skandallarla ilerlediği, Adana Demirspor-Trabzonspor maçında kamuoyu vicdanında bir defa daha net bir biçimde görülmüştür. Hakemlerin eliyle puanların dağıtıldığı, hakem faciaları ve MHK kararlarıyla devamlı olarak gündemin meşgul edildiği, adil bir rekabetin yok edildiği, güven kurumunun tümüyle yok olduğu bu sezonda, TFF'den MHK'ya, yönetim kurulundan hakemlere kadar emeği geçen tüm paydaşları tebrik ediyoruz. Türkiye futbolundaki bu skandalların sona ermesi adına bugüne dek verdiğimiz mücadeleyi var kuvvetimizle sürdüreceğimizin altını çiziyor, bu durumdan rahatsızlık duyan herkesi bu duruşa çağırdığımızı buradan tüm kamuoyuna ilan etmek istiyoruz."
 

Yorumlar (0)