Dünya Kupası'nda perde açılıyor: İşte turnuva takvimi

Ev sahibi Katar ve Güney Amerika temsilcisi Ekvador arasında bugün saat 19.00'da oynanacak olan maçla birlikte 2022 FIFA Dünya Kupası başlayacak. İşte milyonlarca futbolsever tarafından heyecanla beklenen turnuvaya dair bilgiler...

SPOR 20.11.2021, 12:23 20.11.2022, 21:53 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda perde açılıyor: İşte turnuva takvimi

Futbolseverlerin, 4 yılı aşkın süredir beklediği 2022 FIFA Dünya Kupası, bugün saat 19.00'da oynanacak olan Katar-Ekvador maçıyla başlayacak. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, A Grubu ilk maçında Ekvador'u mağlup ederek turnuvayı 3 puanla açmayı hedefliyor. Güney Amerika temsilcisi Ekvador ise turnuvanın açılış maçında ev sahibini yenerek sükse yapmak istiyor.

18 Aralık'taki final maçıyla sona erecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'nda birçok ilk yaşanacak. Tarihte ilk defa yaz dışında bir mevsimde düzenlenen Dünya Kupası, büyük heyecana sahne olacak. A Grubu'nda yer alan Hollanda ve Senegal ile B Grubu'nda mücadele eden ABD ve Galler, ilk defa bir Dünya Kupası maçında kozlarını paylaşacak. 

Geleneksel FIFA Taraftar Festivali başladı

Turnuvanın sonuna kadar devam edecek olan FIFA Taraftar Festivali, Katar'ın başkenti Doha'da başladı. Festivalin açılışına Roberto Carlos, Iker Casillas, David Trezeguet, Youri Djorkaeff ile Marcel Desailly gibi efsanevi isimler katıldı. Festivalin resmi şarkısı olan "Tukoh Taka", Lübnanlı Myriam Fares ile Kolombiyalı Maluma tarafından seslendirildi.

Toplamda 64 maç yapılacak

Toplamda 32 takımın yarıştığı turnuva boyunca 64 maç oynanacak. Gruplarını ilk 2 sıra içinde bitiren takımlar, son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turu maçları, 3-6 Aralık tarihlerinde oynanacak. Karşılaşmalar, Katar'da yer alan 8 farklı stadyumda oynanacak. Portekizli Cristiano Ronaldo ile Arjantinli Lionel Messi, son kez yer aldıkları turnuvayı kazanmak için ter dökecek.

Yorumlar (0)