Dünya Kupası açılışına Valencia damgası

2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı, organizasyona ev sahipliği yapan Katar ile Ekvador arasındaki açılış müsabakasıyla başladı. Ekvador, Fenerbahçeli Enner Valencia'nın kaydettiği gollerle Katar'ı 2-0 mağlup etti.

SPOR 20.11.2022, 21:39
Dünya Kupası açılışına Valencia damgası

2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış karşılaşmasında Ekvador, Fenerbahçeli Valencia'nın kaydettiği gollerle Katar'ı 2-0 mağlup ederek turnuvaya üç puanla başladı.

Perdeyi Fenerbahçeli futbolcu açtı

Ekvadorlu taraftarları pek fazla bekletmeyen Valencia, 16'ıncı dakikada elde edilen penaltıda meşin yuvarlağın başına geçti ve milli takımdaki 36'ıncı golünü file bekçisi Alsheeb'in solundan filelere gönderdi: 0-1

Hem duran toplarda hem de açık oyunda ortalar yaparak düzenli tehditler oluşturan Ekvador, bunun karşılığını 31'inci dakikada bir defa daha sahne alan Valencia'nın kafa golüyle almasını bildi: 0-2

Temponun bir hayli düştüğü ikinci devrede başka gol olmadı ve Ekvador zorlanmadan maçı kazandı.

Süper Lig'de zirvede

Ligde de çok formda bir sezon geçiren ve attığı 13 golle krallık yarışında zirvede bulunan Enner Valencia, ülkesinin Dünya Kupası'ndaki son 5 golüne imza attı. 

Brezilya'da gerçekleştirilen 2014 Dünya Kupası'nda Ekvador'un 2-1 yenildiği İsviçre karşılaşmasında takımının tek sayısını atan Valencia, Honduras'ı 2-1 mağlup ettikleri ikinci maçta iki golü de atan futbolcu olmuştu.

Grupta üçüncü olarak kupadan elenen Ekvador, 2018'deki Dünya Kupası'na ise gidememişti.

Erdoğan da maçı izledi

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin bulunduğu davete icabetle 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış merasimine iştirak eden Erdoğan, maçı tribünden izledi. 

Yorumlar (0)