Ümit Özdağ’dan erken seçim açıklaması: Tarih verdi

Seçim tarihleri ile ilgili açıklamada bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Mayıs ayında seçimlerin yapılacağını düşünüyorum. Bu tarihte normal zamanından bir ay öncesine denk geliyor" dedi.

SİYASET 08.08.2022, 10:55
Ümit Özdağ’dan erken seçim açıklaması: Tarih verdi

Çanakkale’de bulunan bir restoranda basın açıklamasında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 9 Ağustos tarihinin Birinci Anafartalar Zaferi’nin sene dönümü olduğuna değindi. Ümit Özdağ, “8 Ağustos gününün gecesi Çanakkale’de olacağız. 57. Alay’ın harp esnasında kurduğu karargahta bütün geceyi geçireceğiz” dedi.

Kalk borusu ile uyanılacak, 57. Alay yürüyüşü yapılacak

Zaferlerin Türk tarihi için en önemli olduğunu vurgulayan Özdağ, Birinci Anafartalar Zaferi’nin kutlaması için Çanakkale’ye gitti.

Burada partisi adına bu zaferi gençlerle beraber kutlamayı düşündüklerini ifade eden Özdağ, “Bu düşünce ile Türkiye’nin birden farklı bölgesinden her alandan Türk gencini Çanakkale’ye çağırdık. 8 Ağustos gününün gecesini burada 57. Alay’ın harp esnasında oluşturduğu karargah alanında geçireceğiz. Gece boyunca genç kardeşlerimiz, arkadaşlarımız ile şehitlerimizin ve rahmete ulaşmış olan gazilerimizin üzerinde canını ortaya koyarak savaştığı, hayatını sürdürdüğü ve altına gömüldüğü bu temiz Türk toprağı üstünde uyuyacaklar. Burada dualarını edecekler. Muharebelere ve yaşananlara şahit olacaklar. Bir gün sonra ise kalk borusunun sesi ile ayağa dikilecekler ve arkasından Conk Bayırı istikametine, 57. Alay yürüyüşü ismini verdiğimiz yürüyüş ile elimizde Türk bayraklarıyla yol alacağız” dedi.

“Hangi partiye oy verirlerse versinler bu etkinliğe katılabilirler”

Her yıl bu anmayı düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Özdağ, “Gerçekleştireceğimiz bu etkinliği Zafer Partisi oluşturuyor ancak tüm Türk gençliği ve tüm Türk milleti vatandaşlarının sağladığı ortak bir yürüyüştür. Bu sebepten hangi partiye oy veriyorlarsa versinler ellerine Türk bayraklarını alıp buraya gelsinler. Herkes bizim misafirimizdir. Burada asla parti bayrakları olmayacak, yalnızca Türk bayrakları dalgalanacak” diye konuştu.

Özdağ, “Seçimler bir ay önce olabilir”

Bir gazetecinin seçimlerin ne zaman gerçekleşeceği ve seçim takvimi tahminine ilişkin sorusu üzerine Özdağ, “Seçimlerin mayısta gerçekleşeceğini düşünüyorum yani normal tarihinden bir ay önce” dedi.

Yorumlar (0)