“Türkiye Yüzyılı” töreni: Erdoğan, vizyon belgesini bugün açıklayacak

AK Parti tarafından oluşturulan Türkiye’nin vizyon belgesi bugün Ankara’da gerçekleştirilecek programda duyurulacak. "Türkiye Yüzyılı" ismi verilen vizyon belgesinde AK Parti'nin gelecek adına hedefleri ve programları tanıtılacak.

SİYASET 28.10.2022, 12:55 29.10.2022, 08:27
“Türkiye Yüzyılı” töreni: Erdoğan, vizyon belgesini bugün açıklayacak

Türkiye’nin ikinci yüzyılına yönelik yeni hedeflerin ve programların bulunduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek konuşmacı şeklinde açıklama yapacağı törende ekonomiden dış politikaya kadar birden fazla alanda önemli bilgilendirmeler sağlanacak.

11 siyasi parti çağırıldı, 3 parti davet edilmedi

Türkiye Yüzyılı tanıtım törenine, içerisinde İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin de yer aldığı 11 siyasi partinin genel başkanları da çağırıldı. Gelecek Partisi ve Deva Partisi ile HDP davetli listesi içerisinde bulunmuyor.

Program kapsamında, protokol düzeni bulunmayacak. Kabine mensupları, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, belediye başkanları, il başkanları ve milletvekilleri salonun tribün kısmında davetlilerin içerisinde karışık bir şekilde oturacak. Davet edilen siyasi partilerin genel başkanları adına ise tribün içinde özel bir alan ayrılacak.

“Türkiye Yüzyılı” logosunun her bölümünde ayrı anlam bulunuyor

Geçtiğimiz hafta AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde oluşturduğu logoyu kamuoyuyla paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan anlamsal çerçeve ve görsel formdan esinlenerek ortaya çıkarılan logoda yer alan 16 yıldız, kadim Türk tarihinin ana kısımlarını sembolleştirirken Türk bayrağının tamamlayıcısı olan tek yıldız ise ortak mirası anlatıyor.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun global açıdan karakteri ise logonun daire şeklindeki konturu üzerinden vurgulanıyor. Hilalin çevresinden çıkan 100 güneş ışınının her biri Cumhuriyetin her bir senesini simgeliyor. Altın efekt ve dairesel form ise dünya üzerinde Türkiye Yüzyılı’nın bir güneş edasıyla doğduğu bağlantısı üzerine kuruluyor.

Yorumlar (0)