TBMM'de 'DEAŞ' tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda, HDP'li Hişyar Özsoy'un, "Türkiye, Şengal'e ve Mahmur'a bombalar yağdırabiliyor. Türkiye'nin Suriye'de işgal ettiği tüm bölgeler, IŞİD liderlerinin gizlendiği bölgeler durumuna gelmiş." sözleri üzerine Cumhur İttifakı'ndan yanıt geldi.

SİYASET 17.02.2022, 00:54 18.02.2022, 08:51
TBMM'de 'DEAŞ' tartışması

Genel Kurul'da, Kamerun ile Türkiye Arasında Askeri Çerçeve Mutabakatının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna İlişkin Kanun Teklifi'nin görüşmeleri üzerinde söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Özsoy, DEAŞ'ın iki sözde liderinin, Suriye-Türkiye hududu yakınında etkisiz hale getirildiğini kaydederek, "Türkiye'nin bundan haberi var mıydı, yok muydu? Bu hususta bir açıklamaya gereksinim duyuyoruz." dedi.

Özsoy: IŞİD'lilerin gizlendiği bölgeler haline gelmiş

"Hükümetin, hududun dibindeki IŞİD liderleri hususunda hiçbir şey yapmadığını." iddia eden Özsoy, "Türkiye, Şırnak'ın Silopi ilçesine 240 kilometre uzaklıkta bulunan Mahmur'a, 170 kilometre uzaklıkta bulunan Şengal'e bomba yağdırabiliyor. Türkiye'nin Suriye'de işgal ettiği tüm bölgeler, IŞİD liderlerinin gizlendiği bölgeler durumuna gelmiş." sözlerini sarf etti.

Turan: Bu dilin ne Türk'e ne de Kürt'e bir yararı var

Bu ifadeler üzerine söz isteyen AK Partili Bülent Turan, "Bütün dünya bilir ki DEAŞ'la en çok mücadele veren ülke biziz. Bu millet kimin Türk ile kimin Kürt ile dost olduğunu, kimin teröristle mücadele verdiğini iyi bilir. DEAŞ ile en fazla mücadele veren biziz fakat kullanılan bu dilin ne Türk'e ne Kürt'e bir yararı yok." yanıtını verdi.

AK Partili Osman Aşkın Bak ise NATO'nun Genel Sekreteri Stoltenberg'in, "DAEŞ ile mücadele eden tek ordu Türkiye ordusudur." dediğini belirterek, HDP'li Özsoy'a tepkisini gösterdi.

Bülbül: Rakka'dan tahliye edilen DEAŞ'lılar çok rahattı

MHP'li Muhammed Levent Bülbül, Özsoy'un, provokatif ve saptırma bir konuşma gerçekleştirdiğini belirtti.

Bülbül, "Bizim hudutlarımızın 5 kilometre ilerisinde bu olay oldu diye bizi ilzam edecek bir şekilde, soru işaretleri oluşturacak bir şekilde konuşmak? Bu, tamamen terör örgütlerinin iddiasıdır. Rakka'ya PYD/YPG girdiğinde, koalisyon girdiğinde; tırların, kamyonların üzerinde sigaralarını yakarak tahliye edilen DEAŞ'lıların rahatlıklarına tüm dünya şahit oldu. Büyük medya kuruluşlarınca da yayımladı. Ülkemizi, bölgeyi ve dünyayı terörize eden devlet gibi göstermeye çabalamak ve bu yönde ifadeler sarf etmek asla ama asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bunlar gerçekleri saptırmaktır. Kesinlikle kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)