Nostaljik oyun sevdalıları atari satışlarını artırdı

Eskişehir’de yeni üretim atari satışları, nostaljik oyunlara ilgi duyan gençlerle birlikte yükselişe geçti.

YAŞAM 17.02.2022, 01:15 17.02.2022, 01:51
Nostaljik oyun sevdalıları atari satışlarını artırdı

Kentte gençler ağırlıkta olmak kaydıyla bütün oyun meraklısı yurttaşlar, hem oyun konsollarının fiyatından hem de nostaljik oyunlara olan merakından dolayı atarilere talep göstermeye başladı.

"Her yaştan müşterimiz var"

Senelerdir dükkanında bilgisayar oyunu ve atari satışı yapan Ömer Hurma, “Genellikle 30'lu yaşlarındaki yurttaşlar tercih ediyor fakat gençler arasında da popülerliği bir hayli artmaya başladı." dedi. 

Yurttaşların eskiye çağrışım yapmak amacıyla atari tercih ettiğine işaret eden Hurma, koleksiyon yapmak için bile birçok kişinin atari satın aldığını kaydetti. 



"Oyunlar yüklü olarak geliyor"

1990’lı senelerde oynanan pek çok oyunun yeni nesil atarilerin içerisinde yüklü olduğunu ifade eden Hurma, şu sözleri sarf etti:

“Eski nesil atariler kasetle çalışıyordu. Bu sebeple de her oyun için kaset almak gerekiyordu. Bahse konu kasetleri günümüzde bulmak çok zor. Yeni nesil atarilerde birçok oyun yüklü olarak geliyor. Kasetleri bulan ya da saklayan kişiler de yok değil. Yeni nesil atarilerde onlar için kaset yerleştirme yeri de var. 

"Yeni tip televizyonlarda çalışmayabiliyor"

Eğer uygun girişler varsa yeni televizyonlarda çalışıyor. Ben müşterime 'Eski tip televizyonunuz varsa satın alın.' diyorum. Oyunlar eski olduğu için yeni televizyonlarda görüntü kötü olabiliyor veyahut hiç açılmayabiliyor. Tüm bunlara karşın her yaştan müşterimizin ilgisiyle karşılaşıyoruz. Atarilerin fiyatları da gayet uygun, 250 ila 300 TL aralığında satışa sunuyoruz. Halkımız atari sayesinde uygun maliyetle onlarca oyuna ulaşıyor ve eski dönemleri yad ediyor."

Yorumlar (0)