TBMM Başkanlığı seçimi: Yedi vekil aday oldu

Meclis Başkanlığı için 2 Haziran tarihinde başlayan adaylık müracaatları sona erdi. Bugün gerçekleştirilecek olan oylamada yedi vekil yarışacak.

SİYASET 07.06.2023, 00:33
TBMM Başkanlığı seçimi: Yedi vekil aday oldu

28'inci Dönem vekillerinin yemin merasiminin gerçekleştirildiği 2 Haziran itibarıyla başlayan Meclis Başkanı adaylığı müracaatları, saat 00.00 itibarıyla sona erdi.

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, YSP (Yeşil Sol Parti) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş TBMM Başkanı adayı oldu.

Ayrıca, TİP (Türkiye İşçi Partisi) lideri ve TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın Meclis Başkanlığı adaylık dilekçesini Meclis Genel Sekreterliğine sundu. 



Bugün oylamaya gidilecek

Meclis Genel Kurulu, bugün toplanarak 30'uncu TBMM Başkanı'nı seçecek.

Gizli oyla gerçekleştirilecek olan seçimde, ilk ve ikinci turlarda 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy şartı aranacak. Üçüncü oylama sonunda salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en fazla oy alan iki aday için dördüncü oylamaya gidilecek. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye TBMM Başkanı seçilecek.


(Arşiv)

Yorumlar (0)