Tanju Özcan: Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun değişme ihtimali yok

Katıldığı canlı yayın programında CHP genel başkanlığına adaylığını değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’deki delegasyon yapısına dikkat çekerek, "Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişeceğine ihtimal vermiyorum. Kılıçdaroğlu Kurultay'ı kazanır" dedi

SİYASET 16.09.2023, 09:35 Hanife
Tanju Özcan: Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun değişme ihtimali yok

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, adaylığını açıklayan Özgür Özel'in açıklamalarını değerlendirdi.

Fulya Öztürk’ün programına katılan Özcan, burada yaptığı açıklamada Özgür Özel’in adaylığını değerlendirirken sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na getirdi.

Bolu Belediye Başkanı Özcan, Özgür Özel'in CHP genel başkanlığına adaylığına “Yani şu delegasyon karşısında bir şansı olacağını pek sanmıyorum ama güzel bir başlangıç yapmış.” ifadesine yer verdi.

Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yeniden genel başkan seçilmesi hakkında ise “Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişeceğine ihtimal vermiyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son derece rahat. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1200 civarında olacağını tahmin ettiğim Tutum belgesini kurultay delegelerinin önemli bir kısmı okumayacak. Bir kısmı belediye meclis üyesi beklentisiyle belediye başkanı beklentileriyle oylarını kullanacak” dedi.

Tanju Özcan, “Tabii ki daha sert bir konuşma yapardım. Benim yapım böyle. Açıkça söylerdim. ‘Kaybettin’ kardeşim. Kemal Bey artık bırak” sözlerini kullandı.

‘Kılıçdaroğlu kalırsa ben bağımsız devam edeceğim’

Tanju Özcan’a yerel seçimdeki planlarınız ne sorusuna ise, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmadığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Bolu Belediye Başkanı olmak isterim. ‘Her hâlükârda belediye başkan adayı olacağım’ dediğim için. Sayın Kılıçdaroğlu partinin başında kalırsa ben bağımsız olarak yoluma devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)