Sarıgül: Gazilerin ve şehit yakınlarının maaşları artırılmalı

Partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Gazilerimize ve şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmamız lazım. Gazilerin ve şehit yakınlarının maaşları artırılmalı” dedi. 

SİYASET 20.09.2022, 09:54
Sarıgül: Gazilerin ve şehit yakınlarının maaşları artırılmalı

Haftalık basın toplantısında konuşan TDP lideri Mustafa Sarıgül, sözlerine 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak başladı. Şehit yakınlarına ve gazilere her alanda destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Sarıgül, “Can azizdir ancak candan da aziz olan vatandır. Toprakları vatan kılan gazilerimiz ve şehitlerimizdir. Onlara olan borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Gazilerimize ve şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmamız lazım. Gazilerimizin ve şehit yakınlarının maaşları artırılmalı. Ülkemiz için canlarını ortaya koyan herkese daha huzurlu ve daha refah bir yaşam sunma sorumluluğumuz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin bütün sorunlarını tek tek çözeceğiz”

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Sarıgül, “Ülkemiz hem iç hem de dış sorunlarla mücadele ediyor. Sınırlarımızda bir beka sorunu var. Bu açıdan 8 ay değil, 8 saat bile beklemeye tahammülümüz kalmadı. Hükümet kendi sahasında adeta top gezdirerek zaman kazanmaya çalışıyor. Onlar şu an seçim için en uygun zamanı kolluyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki muhalefet de ‘seçimden sonra çözeriz’ anlayışı içerisinde gezmeye devam ediyor. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin bütün sorunlarını tek tek çözeceğiz. Vatandaşlarımıza bolluk, bereket ve huzur içerisinde bir yaşam sunacağız” şeklinde konuştu. 

“İnfaz koruma memurları, Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dâhil edilmeli”

Konuşmasında infaz koruma memurları için de ayrı bir parantez açan Sarıgül, “Bildiğiniz gibi toplumsal barış affı çağrısı için sık sık cezaevlerine gidiyoruz. Bu süreçte infaz koruma memurlarımızın çok büyük bir özveriyle çalıştıklarına şahitlik ettim. Onlara bu gayretleri için teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. İnfaz koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dâhil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendilerine bu kazanımı sağlamamız lazım” dedi. 

Yorumlar (0)