Putin ve Erdoğan’dan ortak açıklama: “Verimli bir görüşme oldu”

Rusya Devlet Başkanı Putin; Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmezken iki lider de görüşme ile ilgili ‘çok yararlı ve kapsayıcı’ olduğu açıklamasını yaptı. Liderlerin ayaküstü yaptıkları eğlenceli koronavirüs sohbeti de kameralara yansıdı.

SİYASET 30.09.2021, 09:58 30.09.2021, 10:12
Putin ve Erdoğan’dan ortak açıklama: “Verimli bir görüşme oldu”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan buluşması iki liderin de tabiriyle ‘yararlı ve kapsayıcı’ sonuçları olan bir görüşme oldu. Putin, Soçi’de gerçekleşen görüşmenin ardından Erdoğan’ı yolcu ederken yüzleri gülümseten bir diyalog yaşandı.

Ayaküstü antikor sohbeti

 Yanında çalışan 30 kişinin koronavirüse yakalandığını söyleyen Putin, en yakınında görev yapan bir personelin üçüncü dozunu geç yaptırmasından kaynaklı olarak kendisinin de bu hastalığa yakalandığını anlattı. Buna rağmen hastalığını kolay atlattığını açıklayan Rusya Devlet Başkanı, antikorunun da yüksek seviyelerde olduğunu belirtti.

 Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’e antikor sayısını sordu. Putin önce tam hatırlayamasa da 15-16 civarında olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan bu miktarın çok düşük olduğunu ifade ederek, kendi antikor sayısının 1000 olarak ölçüldüğünü söyledi. Putin de bazı hesaplama farklılıkları yüzünden böyle bir fark olabileceğini, antikorlarının yüksek olduğunu vurguladı. Hatta virüs kapan bir kişi ile 1 gün boyunca birlikte olmasına rağmen hastalanmadığını anlattı.

‘Sputnik aşısı yaptırın”

 Putin’in Erdoğan’a 3.doz olarak Rus Sputnik aşısını tavsiye etmesi de yüzleri gülümsetti. Erdoğan “ben onu BionTech olarak aldım” demesi üzerine bir sonraki dozda Sputnik yaptırmasını tavsiye etti. 

Görüşme sonrası Erdoğan ile tokalaşan Putin, ziyaret için teşekkür ederek "Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Bundan sonra da sürekli temasta olacağız" sözlerini sarf etti. Erdoğan da aynı şekilde kendi sosyal medya hesabından "Mevkidaşım Putin ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi'den ayrıldık" paylaşımını yaptı.

Yorumlar (0)