Sağanak yağış uyarısı: Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, Doğu Anadolu’da bölge genelinde havanın az bulutlu ve parçalı olacağı aktarılarak, Öğle saatlerinin ardından Van'ın doğusu, Muş'un Varto ilçesi, Hakkari çevrelerinde yerel ve aralıklı sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olacağının tahmin edildiği belirtildi.

YAŞAM 30.09.2021, 10:05 30.09.2021, 18:01
Sağanak yağış uyarısı: Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Meteorolojiden yapılan tahminlere göre, doğu, iç ve kuzey kesimlerinin parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyıları, Marmara'nın kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Hakkari, Osmaniye, Adana, Mersin, Sinop ve Kastamonu ile Antalya’nın doğu ve batı kesimleri, Balıkesir ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Sağanak yağış uyarısı

Yağışların Sinop ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri, Samsun’un batısı, Trabzon’un doğusu ile Artvin ile Rize’nin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.  

Hava sıcaklığının ise iç ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında, diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatıdan hafif, yer yer orta kuvvette, Kuzey Ege ve Marmara kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. 

Bazı illerdeki hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı, çok bulutlu, hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, 21 derece

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, 22 derece

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 27 derece

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ve batı kesimleri, yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 30 derece

Adana: Parçalı, çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31 derece

Trabzon: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, 20 derece

Samsun: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, 19 derece

Erzurum: Parçalı, çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer yağmurlu ve sağanak yağışlı, 16 derece

Diyarbakır: Açık ve az bulutlu, 29 derece

Yorumlar (0)