Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz ile ilgili ilk karar!

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan PKK destekçilerine engel olmaya çalışan polise yumruk atan Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alındı. 

SİYASET 06.07.2022, 13:57
Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz ile ilgili ilk karar!

Terör örgütü PKK destekçilerinden oluşan bir grubun, terörist başı Öcalan'a destek yürüyüşünde polis ekiplerine sıkıntı çıkaran DBP'li Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, görevini yapmaya çalışan polise saldırı gerçekleştirmişti.

Pek çok partiden tepki gelmişti

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için polise karşı kalkan olan HDP'li vekillerin yanında bulunan Aydeniz, polis memuruna yumruk attı.

Olay, pek çok siyasi partiden tepki çekerken, terör destekçilerinin TBMM'de bulunmaması için art arda çağrılar gelmişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, polise karşı saldırı gerçekleştiren Aydeniz için "Bir milletvekilinin polis memuruna tokat atması oldukça çirkin. Asla bu hareket, müsamahayla karşılanmamalıdır. Gereken cezanın verilmesi ve dokunulmazlığın kaldırılması lazım.” şeklinde konuştu. 

Dokunulmazlığı kaldırıldı

Yaşanan son gelişmeye göre TBMM Hazırlık Komisyonu, DBP'li Salihe Aydeniz ile ilgili dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

Söz konusu karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na iletildi. 

Bir polisi ısırmıştı

Saldırganlıklarıyla sürekli gündem olan sözde vekil, 2019’da da bir polis memurunu ısırmıştı.

Yorumlar (0)